Microsoft’s Kumo als Sift, Hook of Bing live op 2 juni?

Kumo, de nieuwe zoekmachine van Microsoft, zal over iets meer dan een maand live gaan. Althans, zo gaan de geruchten. In gebouw 88 van Microsoft zou door iemand een ‘countdown to Kumo’-klok gesignaleerd zijn, die aftelt naar 16.00 uur op 2 juni. Bovendien gaan er geruchten over een andere naam. Naast Kumo, de werktitel van het project, worden ook de namen Bing, Hook en Sift genoemd.


Waarom Microsoft’s Kumo op 2 juni live gaat
Het is goed denkbaar dat Microsoft Kumo op 2 juni live wil laten gaan. Dit is de eerste dag dat SMX Advanced plaatsvindt, een 2 dagen durende conferentie over zoekmachinemarketing. Het hoofd van Microsoft’s search-afdeling, Dr. Qi Lu, zal tijdens SMX Advanced een keynote speach geven.

Gaat Microsoft voor Kumo, Bing, Hook of Sift?
Toen Microsoft alle aan Kumo gerelateerde domeinnamen had geregistreerd, leek het erop dat dit de naam voor de nieuwe zoekmachine zou worden. Er wordt de laatste tijd echter veel gesproken over een mogelijke naamswijziging van Kumo bij de introductie.

Bing
Microsoft heeft ook aan Bing gerelateerde domeinnamen geregistreerd, zoals Bing.com en Bing.net. Het zou dus kunnen dat Microsoft de zoekmachine uiteindelijk Bing gaat noemen. De pay-off “Bing it!” klinkt ook lekkerder dan de pay-off “Kumo it!”

Sift
Een week geleden dook echter naast Kumo en Bing ook nog de naam Sift op. Microsoft heeft Sift als handelsmerk geregistreerd. Sift krijgt de volgende omschrijving mee: “Operating system software for mobile phones; computer search engine software; computer programs for searching email, text messages, address and contact information”. Sift zou dus ook speciaal voor mobiel gebruikt kunnen worden. Er bestaat een grote kans dat, bij de introductie van Windows Mobile 7, een nieuwe mobiele zoekmachine geïntroduceerd wordt onder de naam Sift.

Hook
Tot slot wordt Hook genoemd als mogelijke naam voor Kumo. Hook is echter nog eigendom van iGenesis Limited in Hong Kong. De kans is dus groter dat Microsoft gaat voor Sift, Bing of toch Kumo.