Microsoft’s zoekmachine Bing is live

Microsoft’s nieuwe zoekmachine is gisteren onder de naam Bing live gegaan. Hiermee heeft Microsoft Bing een dag eerder gelanceerd dan gepland.


Microsoft heeft toch voor Bing gekozen
Microsoft heeft toch Bing boven Kumo, Sift en Hook verkozen als naam voor de nieuwe zoekmachine. Lange tijd werd nog onder de projectnaam Kumo aan de zoekmachine gewerkt, maar deze naam volstond dus blijkbaar niet. Hoewel zeker de namen Kumo en Sift nog een duidelijke betekenis hadden, zal het publiek dus nu aan de ogenschijnlijk betekenisloze naam Bing moeten wennen.

Voordelen van zoekmachine Bing
Microsoft stelt dat Bing enkele grote voordelen heeft. In een officieel persbericht zegt Microsoft dat “Bing, a new Decision Engine and consumer brand” gebruikers de eerste stap verschaft in verbetering van search om snellere en beter geïnformeerde keuzes te maken. Hiervoor gebruikt de zoekmachine een nieuwe aanpak voor search en enkele “intuïtieve tools”. Bovendien zou Bing gebruikers meer inzicht en kennis van het web verschaffen. Hoewel Bing.com en Bing.nl al live zijn, wordt de zoekmachine op 3 juni volledig uitgerold. Tegen die tijd zal op Traffic Builders’ Zoekmachinemarketing TBlog een vergelijkende test met de nieuwe zoekmachine te lezen zijn, zoals die al eerder plaatsvond tussen Cuil, Yahoo! en Google.