Mijn wens was Google’s commando

WensGister was ik druk bezig met de optimalisatie van een belangrijke Google Adwords campagne in de financiele sector. Onder andere met het uitsluiten van niet converterende websites en websites waar slechte leads vandaan komen uit het contentnetwerk. Al geruime tijd ergerde ik me kapot aan het feit dat Domain Ads niet uitgesloten konden worden. Tot mijn grote vreugde staat er vandaag in Google Adwords de melding dat er meer uitsluitingsopties zijn voor het contentnetwerk. Inclusief Domain Ads 🙂 Wooeehoee!

Uitsluitingsopties in het contentnetwerk
Om adverteerders meer controle te geven over waar advertenties in het contentnetwerk worden getoond heeft Google de ‘Site Exclusion’ tool flink uitgebreid. Naast websites kan je nu ook onderwerpen en pagina types uitsluiten. Zie ook het plaatje hieronder en de: ‘how to use‘ in het Google helpcentrum.

images/stories/content_exclusion1.jpg

Wat zijn Domain Ads?
Het beste nieuws is dat we nu Domain Ads kunnen uitsluiten. Domain Ads zijn advertenties die beheerders van geparkeerde domeinen op hun website kunnen plaatsen. Op die manier profiteren de eigenaren van die domeinen toch van de ingetypte traffic op hun domeinen. In veel gevallen converteren deze domain ads best goed. Maar in sommige gevallen niet.

Hoe rendabel zijn Domain Ads voor jou?
Maak een placement report in het rapportencentrum. Zorg dat je het rapport aanmaakt op basis van domeinen (en niet op url’s). Dan worden alle sites waarop domain ads worden getoond namelijk bij elkaar opgeteld. Google maakt het je vanaf nu zelfs nog makkelijker door in de tool zelf de conversie informatie te tonen. De rest is simpel: op basis van kosten per conversie neem je de beslissing om de Domain Ads wel of niet uit te sluiten.

Dankzij deze functie besparen adverteerders geld en het bespaart  mij een hoop ergernis. Google bedankt!