Marek 10 november 2009 / Digital Marketing Strategie
Leestijd: < 1 minuten

Mobiel adverteren staat aan de vooravond van een flinke ontwikkelingsslag door de aankoop van Admob door Google. Meer views, een lagere CPC en meer ontwikkelingen voor mobiel adverteren zitten in de pijplijn.

Mobiel adverteren bevindt zich nog in een redelijk pril stadium. Op dit platform zijn nog veel winsten te behalen. Zoals het Google betaamt, wordt deze kennis niet in house ontwikkeld, maar door ‘synergie’ met een externe partij tot stand gebracht. Admob breidt het netwerk van adviews uit met een niet mis te verstane 125 miljard stuks. Deze enorme sprong voorwaarts op het gebied van mobiel adverteren kost Google slechts 750 miljoen dollar.

Mobiel adverteren kende altijd een flinke CPC. Nu, na de aankoop van Admob door Google, blijft er een kostprijs per klik van slechts enkele centen over. Admob zal na deze overname overigens blijven werken voor alle klanten die via dit bedrijf mobiel willen adverteren. Admob heeft deze deal voornamelijk gesloten om de innovatiesnelheid van mobiel adverteren wat op te schroeven. Een bundeling van krachten waarbij Admob een ‘ondersteunende’ rol biedt en Google in de buidel tast.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Mobiel adverteren wordt interessanter na aankoop Admob door Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.