Wolter Tjeenk Willink 27 juni 2011 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Steeds meer mensen gebruiken steeds vaker hun mobiele apparaat om te internetten. In zes maanden tijd is het mobiele bezoek aan websites verdubbeld. Dit blijkt uit een kleine steekproef van MobileMetrics onder twintig Nederlandse websites, waaronder e-commercesites, ticketingsites, overheidssites en omroepsites.

In mei dit jaar blijkt (gemiddeld) 4,3 procent van het totale internetverkeer van mobiele apparaten afkomstig te zijn. Zes maanden geleden – in november 2010 –  was dit voor dezelfde websites nog 2,16 procent. Frans Appels, medeoprichter van MobileMetrics: We hebben in dit onderzoek niet de mobiele websites meegenomen. Dat zou het mobiele verkeer uiteraard nog groter maken.

Als Appels de lijn doortrekt, dan gaat in de eerste helft van volgend jaar meer dan 10 procent van het totale internetverkeer vanaf een mobiel apparaat.

Grootste groei: Android en iPad

De iPad en Android-telefoons veroorzaken de grootste groei. Zo had de iPad – de tablet van Apple – in mei een aandeel van 38 procent in het mobiele verkeer. Dit was een half jaar geleden nog 28 procent. Bij Android-telefoons groeide het aandeel van 12,5 procent in november 2010 naar 18 procent in mei dit jaar.

De twintig geanalyseerde sites in het onderzoek zijn onder meer e-commercesites, ticketingsites, overheidssites en omroepsites zijn. Appels: Van alles wat. Op termijn moet er een grotere steekproef komen. Zo willen Marktplaats en NU.nl op termijn eventueel ook cijfers aanleveren,  aldus Appels die vertelt in een vroeg gespreksstadium met deze partijen te zijn. En we willen het uitbreiden met een benchmark voor gewone sites, mobiele sites en applicaties.

“Mobiel bezoek gaat verder stijgen”

Het desktopgebruik zal de komende jaren niet worden ingehaald als het op internetverkeer aankomt. Maar mobiel bezoek blijft uiteraard wel stijgen, aldus Appels.

In de top 5 van mobiele besturingssystemen volgens de steekproef zijn onder meer de iPad (38,1 procent), de iPhone (30,8 procent), Android (18,1 procent), Blackberry OS (4,5 procent) en iPod (4,2 procent) terug te vinden. Op de zesde en zevende plaats prijken respectievelijk Symbian OS en Windows Mobile.

Aandeel in internetverkeer

Het mobiele aandeel van het totale internetverkeer varieerde in de steekproef tussen de 1,8 procent en 6,9 procent. Samen genereren de sites ruim 5 miljoen bezoekers per maand.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Mobiel bezoek aan websites verdubbeld in half jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/