Mobiele zoekresultaten: Google voegt visuele previews toe

Google Instant Preview voor mobieltjes is gelanceerd. Websites op je mobiele telefoon scannen en beoordelen kan daardoor weer wat makkelijker. Hoe het werkt? Google heeft zijn zoekmachine voor Android en Apple’s IOS uitgebreid met previews van websites die in de zoekresultaten worden getoond. Je kunt dan dus een website bekijken zonder dat deze eerst volledig moet worden geladen.

Snapshots naast zoekresultaten

De previewfunctie is eenvoudig te gebruiken. Je klikt op een vergrootglas dat naast de zoekresultaten verschijnt. vervolgens krijg je snapshots van de gevonden websites te zien. Het is ook mogelijk om door de afbeeldingen te bladeren, om zo de zoekresultaten te vergelijken. Onder aan het scherm staat een korte beschrijving van de betreffende website.

mobile - google instant preview - android - apple.jpg

Google Instant Preview: wie kan het gebruiken?

Google Instant Preview is beschikbaar voor Android-toestellen die beschikken over versie 2.2 of hoger van het mobiele besturingssysteem. De feature werkt ook op apparaten die op IOS 4.0 of hoger draaien.

De Instant Preview-functie voor desktopversie van Googles zoekmachine was overigens al sinds november 2010 in Nederland beschikbaar.

Bron: tweakers.net