Mobiele zoekresultaten: Google voegt visuele previews toe

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Instant Preview voor mobieltjes is gelanceerd. Websites op je mobiele telefoon scannen en beoordelen kan daardoor weer wat makkelijker. Hoe het werkt? Google heeft zijn zoekmachine voor Android en Apple’s IOS uitgebreid met previews van websites die in de zoekresultaten worden getoond. Je kunt dan dus een website bekijken zonder dat deze eerst volledig moet worden geladen.

Snapshots naast zoekresultaten

De previewfunctie is eenvoudig te gebruiken. Je klikt op een vergrootglas dat naast de zoekresultaten verschijnt. vervolgens krijg je snapshots van de gevonden websites te zien. Het is ook mogelijk om door de afbeeldingen te bladeren, om zo de zoekresultaten te vergelijken. Onder aan het scherm staat een korte beschrijving van de betreffende website.

mobile - google instant preview - android - apple.jpg

Google Instant Preview: wie kan het gebruiken?

Google Instant Preview is beschikbaar voor Android-toestellen die beschikken over versie 2.2 of hoger van het mobiele besturingssysteem. De feature werkt ook op apparaten die op IOS 4.0 of hoger draaien.

De Instant Preview-functie voor desktopversie van Googles zoekmachine was overigens al sinds november 2010 in Nederland beschikbaar.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.