Mobiele zoekresultaten: Google voegt visuele previews toe

Google Instant Preview voor mobieltjes is gelanceerd. Websites op je mobiele telefoon scannen en beoordelen kan daardoor weer wat makkelijker. Hoe het werkt? Google heeft zijn zoekmachine voor Android en Apple’s IOS uitgebreid met previews van websites die in de zoekresultaten worden getoond. Je kunt dan dus een website bekijken zonder dat deze eerst volledig moet worden geladen.

Snapshots naast zoekresultaten

De previewfunctie is eenvoudig te gebruiken. Je klikt op een vergrootglas dat naast de zoekresultaten verschijnt. vervolgens krijg je snapshots van de gevonden websites te zien. Het is ook mogelijk om door de afbeeldingen te bladeren, om zo de zoekresultaten te vergelijken. Onder aan het scherm staat een korte beschrijving van de betreffende website.

mobile - google instant preview - android - apple.jpg

Google Instant Preview: wie kan het gebruiken?

Google Instant Preview is beschikbaar voor Android-toestellen die beschikken over versie 2.2 of hoger van het mobiele besturingssysteem. De feature werkt ook op apparaten die op IOS 4.0 of hoger draaien.

De Instant Preview-functie voor desktopversie van Googles zoekmachine was overigens al sinds november 2010 in Nederland beschikbaar.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail