MSN Keywords in oktober getest

Vanaf oktober zal MSN Keywords, ook bekend als MSN AdCenter, van start gaan op de Amerikaanse markt. Hiermee zal de lancering van de nieuwe tegenhanger van Google Adwords en Yahoo Search Marketing. Ruim 500 premium adverteerders en een aantal kleinere adverteerders zijn reeds geselecteerd om mee te doen aan een selectieve test.

Evenals bij Google Adwords en Yahoo Search Marketing is MSN Keywords een programma waarmee online adverteerders in staat worden gesteld een bod uit te brengen op een bepaald keyword. David Jakubowski van MSN meldt dat MSN Keywords op cruciale punten beter zal zijn. Zo is de verslaglegging naar adverteerders beter dan dat van Google of Yahoo, aldus MSN! Zo zullen de statistische gegevens inzicht geven over de samenstelling van de bezoekersgroep naar geslacht, geografie, leeftijdscategorie enzovoort. Met name deze segmentatietools worden nu al geroemd. Echter, de overname van Urchin door Google eerder dit jaar geeft aan dat ook Google niet stil zit op het vlak van het verbeteren van o.a. rapportage.

Het is afwachten tot de lancering van MSN Keywords in Nederland. Bronnen melden dat dit ergens in de eerste helft van 2006 al het geval zou kunnen zijn.

Bron: Marketingfacts