MSN lanceert lokaal zoeken

Geschatte leestijd: < 1 minuten

MSN van Microsoft is de markt voor lokaal zoeken betreden met een nieuwe beta tool, bedoeld om regiospecifieke zakelijke zoekresultaten te geven. De site van MSN biedt nu bovendien de mogelijkheid bedrijven te lokaliseren op een plattegrond.

De tool is het gevolg van een doorontwikkeling op het oudere "find results near me" principe en een reactie op de "lokaal zoeken" mogelijkheden van concurrenten Google en Yahoo. Volgens velen zal lokaal zoeken een grote vlucht nemen de komende jaren waar het gaat om online advertising. In de Verenigde Staten alleen al wordt de markt omstreeks 2008 geschat op 2.5 miljard USD.

Lokaal zoeken binnen actieradius
Door in uw persoonlijke instellingen een standaardlokatie aan te geven, of door een specifieke lokatie tijdens de zoekopdracht op te geven, wordt de functie lokaal zoeken geinitieerd. De zoekresultaten bevatten naast een omschrijving van het bedrijf tevens de adresgegevens en telefoonnummers, gesorteerd op afstand vanaf de lokatie van de gebruiker. Uiteindelijk wil MSN er naar toe dat elk bedrijf een eigen detailpagina krijgt.

Bron: Clickz


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.