Wolter Tjeenk Willink 21 juni 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

MSN van Microsoft is de markt voor lokaal zoeken betreden met een nieuwe beta tool, bedoeld om regiospecifieke zakelijke zoekresultaten te geven. De site van MSN biedt nu bovendien de mogelijkheid bedrijven te lokaliseren op een plattegrond.

De tool is het gevolg van een doorontwikkeling op het oudere "find results near me" principe en een reactie op de "lokaal zoeken" mogelijkheden van concurrenten Google en Yahoo. Volgens velen zal lokaal zoeken een grote vlucht nemen de komende jaren waar het gaat om online advertising. In de Verenigde Staten alleen al wordt de markt omstreeks 2008 geschat op 2.5 miljard USD.

Lokaal zoeken binnen actieradius
Door in uw persoonlijke instellingen een standaardlokatie aan te geven, of door een specifieke lokatie tijdens de zoekopdracht op te geven, wordt de functie lokaal zoeken geinitieerd. De zoekresultaten bevatten naast een omschrijving van het bedrijf tevens de adresgegevens en telefoonnummers, gesorteerd op afstand vanaf de lokatie van de gebruiker. Uiteindelijk wil MSN er naar toe dat elk bedrijf een eigen detailpagina krijgt.

Bron: Clickz

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on MSN lanceert lokaal zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.