MSN lanceert Neural Net Ranking en lanceert nieuwe features

Geschatte leestijd: 2 minuten
Het lijkt erop dat MSN het redactionele werk waar concurrent Google studenten voor inschakelt deels heeft geautomatiseerd. Op diverse forums wordt gesproken over het “Neural Net Ranking System”, een systeem dat goede van slechte zoekresultaten weet te onderscheiden op basis van de relevantie en autoriteit van de websites in kwestie.

In een research paper wordt gesproken over een voorbeeld met betrekking tot de zoekopdracht naar “pbs evolution videos”. Het nieuwe algoritme zou ervoor zorg moeten dragen dat de officiele PBS website “van nature” hoger scoort dan andere zoekresultaten.

Onderstaand schema toont de werking van het algoritme. Het groene vakje wordt veronderstelt de officiële PBS website te zijn. Naarmate de tijd verloopt, zien we dat de website van een 2e naar een eerste positie in de zoekresultaten verschuift. Het gele vakje wordt veronderstelt een andere zeer relevante webpagina te zijn, vermoedelijk een subpagina van de officiële PBS website.

MSNNeuralNetRanking
Nieuwe features MSN Search
Ook voegde MSN een serie nieuwe zoekfuncties aan haar zoekmachine toe.

inanchor: een zoekfunctie die uitsluitend resultaten weergeeft waarin de gegeven zoekopdracht voorkomt in de anchortekst van een link. Handige feature om te zien met welke woorden derden naar een website linken. Helaas is de functie momenteel nog niet actief.

filetype: zoek op specifieke bestandsformaten, zoals .pdf of .ppt

inurl: zoek pagina ´s die uitsluitend resultaten toont waarbij de zoekopdracht voorkomt in de url.

intitle: idem, maar dan voor de paginatitels

linkdomain: deze statement vervangt het oude ‘link:’ en geeft een overzicht van alle inbound links verwijzend naar een website, bijv. linkdomain:www.marketingfacts.nl

contains: zoekt pagina ´s met links naar documenten van een specifiek bestandstype

Bron: Marketingfacts.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.