Marek 03 maart 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Op internet wordt steeds meer tijd wordt doorgebracht. De STIR heeft dit bekendgemaakt in een rapport over de internetconsumptie in Nederland. Ten opzichte van 2007 steeg de surfpopulatie in 2008 met 1 procent naar 82 procent. Gemiddeld zijn deze mensen 6,9 uur per week online. Hiermee is internet het enige medium dat steeg in consumptie in het afgelopen jaar.


Vooral 50+ meer online te vinden
De grote uitschieter in de groei van de surfpopulatie bevindt zich in de groep van 50-plussers. De penetratie van internet is in deze groep gestegen van 59 procent in 2007 naar 63 procent in 2008. Ook de gemiddelde surftijd nam toe met een half uur per week en bedraagt nu 3,5 uur per week.

Bijna iedereen van 13-34 jaar online te vinden
De penetratie van internet is in de leeftijdscategorie van 13-34 jaar nu 99 procent. Deze groep bevindt zich verreweg het meest online met 10,6 surfuren per week. Hiermee zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de totale surftijd.

Consumptieaandeel internet flink gestegen
Internet liet, zoals eerder gesteld, als enige medium een stijging zien in de tijdsconsumptie. Televisie, radio en tijdschriften daalden allemaal op dit vlak. Alleen het lezen van kranten neemt nog evenveel tijd in beslag. Het consumptieaandeel van internet steeg in 2008 naar 13,7 procent. Dat is 2,4 procent meer dan het jaar ervoor. Onder de zware surfers (die meer dan 5 uur per week online zijn) steeg het consumptieaandeel van internet zelfs naar 25 procent.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nederlanders langer online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/