Nederlanders toch wél veelgebruikers sociale media

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Nederlanders zijn toch veelgebruikers van sociale media als Hyves, Twitter en Facebook. Eerder bleek uit een onderzoek van Eurostat naar internetgebruik in Europa dat Nederland achterliep qua gebruik van social media. Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) had echter per ongeluk verkeerde cijfers geleverd aan statistiekenverzamelaar Eurostat.

Dat de cijfers niet klopten, bleek nadat medewerkers van Hyves gingen informeren. Het sociale netwerk zegt in zijn eentje al meer dan de genoemde 55 procent van de jongeren te bereiken. Een reden voor de fout door CBS is niet genoemd.

Gebruik social media: Nederland op 2e plaats

In plaats van de eerder gemelde 55 procent zit – zo is nu gebleken – 92 procent van de Nederlandse jongeren tussen 16 en 24 jaar op sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter. Nederlandse jongeren staan daarmee op de tweede plaats van de 27 in het onderzoek meegenomen landen, als de cijfers van alle 26 andere landen wél kloppen.

Ook zitten volwassen Nederlanders meer op sociale netwerken dan de Eurostat-cijfers zeggen. Van de Nederlanders tussen 25 en 54 jaar oud is dat 54 procent (i.p.v. 26%), van de 55-plussers 31 procent (i.p.v. 13%).

Herkomst fout onbekend

Het is onduidelijk hoe de fout in de aangeleverde cijfers is geslopen. Het gaat om data die het CBS heeft verzameld voor Eurostat. Half januari komt het Nederlandse statistiekenbureau met een eigen bericht waarin de cijfers worden rechtgezet. Wanneer en of Eurostat rectificeert, is onduidelijk. Eurostat is op de hoogte van de fouten.

De cijfers maken deel uit van een groot onderzoek naar internetgebruik in Europese landen. Eurostat, dat onder meer ook economische cijfers als de inflatie en werkloosheid binnen de EU bijhoudt, baseert zich op vragenlijsten die zijn ingevuld door in totaal meer dan 200.000 Europeanen uit 150.000 huishoudens in 27 Europese landen.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.