Nederlanders webshoppen graag

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Als webwinkel is het geen slecht idee om de Nederlandse markt te targeten. Nederlanders behoren namelijk tot de Europese top als het om webshoppen gaat. In het aantal aankopen dat bij een webwinkel werd gedaan, werden we afgelopen jaar alleen voorbijgestreefd door de Britten en de Denen. Dit staat in een rapport van het CBS over online winkelen.Bij de webwinkels klopte het afgelopen jaar 56 procent van de Nederlanders aan. Vijf jaar geleden was dit nog 36 procent. Webwinkels kunnen niet overal in Europa rekenen op een flinke toename van webshoppers. In Roemenië, Estland en Bulgarije heeft online winkelen de meeste moeite met inburgeren.

Nederlanders webshoppen vooral naar reizen, vakanties, kleding, kaartjes voor evenementen en literatuur. Het aandeel online winkelende mensen is het grootst onder de hoogopgeleide mannen van 25 tot 44 jaar. Van de laagopgeleide vrouwen van 65 tot 74 jaar doet het kleinste deel aankopen bij een webwinkel.

Wilt u meer weten over (geoptimaliseerde) webwinkels?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Traffic Builders heeft veel ervaring met advisering omtrent de juiste opzet van zoekmachinevriendelijke en conversiegerichte webwinkels. Wij treden geregeld op als gastspreker tijdens de jaarlijkse Webwinkel Vakdagen. Daarnaast is Traffic Builders sinds 2008 in samenwerking met de Webwinkel Vakdagen verantwoordelijk voor een jaarlijks grootschalig onderzoek naar de toegevoegde waarde van zoekmachinemarketing voor webwinkels in Nederland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.