Nederlandse SEO Chicks: kom tevoorschijn!

Sinds een paar maanden zijn we gestart met het TBlog. Ook ik probeer regelmatig een bijdrage te leveren. Daarbij valt me op dat vrouwelijke SEO/SEM consultants niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse blogosphere. Jammer! Dat dat ook anders kan, bewijzen de SEO Chicks van het Engelse seo blog Seo-chicks.com. Een ontzettend leuk initiatief! Ik wil daarom graag bij deze iedere vrouwelijke SEO/SEM consultant die in Nederland of Belgie werkzaam is, oproepen om zichzelf wat prominenter te profileren. Start nu met bloggen (of met reageren op deze post…)!

SEO Chicks
Een collega attendeerde mij ondanks op een nieuw internationaal SEO blog: SEO-Chicks.com. SEO-chicks.com is een ludiek initiatief van Lisa Ditlefsen en Anita Chaperon. Op een koude avond in een kroeg in Londen bedachten zij dit blog om naar eigen zeggen: “some female attitude into the SEO & SEM blogosphere” te brengen. Helemaal te gek wat mij betreft.

Onderwerpen die al door de SEO Chicks zijn behandeld zijn onder andere Keyword Research, Social Media Optimization en de Long Tail. Sinds kort is ook Rebecca Kelley van het welbekende SEOmoz aan het team van bloggers toegevoegd. Ik heb me voorgenomen om een SEO Chick t-shirt te  bestellen.   Helaas  momenteel alleen te verkrijgen in groen. (ik prefereer blauw of roze) 😉


Oproep aan de Nederlandse SEO chicks
In de Nederlandse zoekmachinemarketing business zijn inmiddels honderden mensen werkzaam. Het lijkt me een goed idee om duidelijk te maken dat het niet alleen een ‘men’s world’ is. Bij deze dus de oproep aan alle Nederlandse SEO Chicks om wat meer van zich te laten horen. Show yourself!
Als alle mannelijke collega’s zo vriendelijk willen zijn hun vrouwelijke collega’s op deze post te attenderen, heel graag! 🙂