Nieuw: Enhanced sitelinks in Google AdWords

Sinds enkele weken is het mogelijk om enhanced sitelinks toe te voegen aan je AdWords-campagnes. De sitelinks worden samengesteld op basis van gewone sitelinks en advertenties uit je account. Adverteerders krijgen met de enhanced sitelinks niet alleen meer advertentieruimte, maar verbeteren vaak ook je click-through-rate.

Hoe werkt het?

Enhanced sitelinks zijn extra mini-advertenties onder je bestaande AdWords-advertentie en zijn vergelijkbaar met de organische enhanced links.

Een enhanced sitelink is een combinatie van advertenties uit je account én de bestaande sitelinks binnen je campagne. De koppeling wordt automatisch gemaakt indien beide duidelijk gerelateerd aan elkaar zijn. De enhanced sitelinks worden, net als de gewone sitelinks, betaald met het CPC-model.

In praktijk worden de eerste en tweede beschrijvingsregel van de advertenties onder de sitelink geplaatst.

Zie onderstaand voorbeeld van Google:

Gewone Sitelinks – Bron: Google

 

 

 


Enhanced Sitelinks – Bron: Google

 

 

 

 

 

 

– 

Zo krijg je Enhanced Sitelinks

Om je sitelinks om te zetten naar enhanced sitelinks moet je een aantal stappen ondernemen:

  1. Sitelinks worden alleen weergegeven indien je advertenties boven de organische resultaten worden vertoond. Indien je nog geen “top-positie” hebt moet je de campagnes eerder optimaliseren om deze alsnog te behalen. Verhoog hiervoor je kwaliteitsscore (Quality Score), je maximale CPC óf een combinatie van beide.
  2. Voeg 6 tot 10 sitelinks toe aan je campagne, elk met een unieke bestemmingspagina.
  3. Voeg meerdere actieve advertentieteksten toe met dezelfde bestemmingspagina als je sitelinks. Er moet in ieder geval één advertentietekst zijn die gerelateerd is aan de sitelink. Indien je al advertenties live hebt staan, zul je de deze wellicht moeten optimaliseren om dit resultaat te bereiken.

Let op! De enhanced sitelinks worden automatisch door Google gegenereerd. In praktijk kan dit betekenen dat ze niet altijd vertoond worden en ook niet altijd dezelfde combinaties hebben.

Er zijn vooralsnog weinig Nederlandse praktijkvoorbeelden bekend en internationaal zijn er alleen merknaam-voorbeelden bekend. We volgen met interesse hoe deze nieuwe functie zich gaat ontwikkelen. Hier houden wij je uiteraard van op de hoogte!

ROI-gericht adverteren met AdWords?

Meer informatie of vragen over Sitelinks of enhanced sitelinks? Echt resultaatgericht aan de slag met SEA / AdWords-campagnes? Mail je vragen naar barbara apestaartje traffic-builders.com, of neem vrijblijvend contact met ons op.