Niels Bijvoet 24 augustus 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Met rich snippets val je meer op tussen zoekresultaten. Da’s doorgaans een voordeel t.o.v. concurrenten, en je kunt zo je CTR verhogen. Welke (seo– en conversiegerichte) webmaster wil dat niet? De nieuwste rich snippets zijn nu beschikbaar voor muziek/ song-informatie, aldus Google. Je moet dan wel de juiste metadata (gegevens die de karakteristieken van bepaalde informatie beschrijven) aan de inhoud van je webpagina’s toevoegen. Dat rich snippets daadwerkelijk worden getoond, garandeert Google niet. Maar je kunt de kans daarop wel zo groot mogelijk maken.

Rich snippets: you’ve gotta love them! Ze geven je de mogelijkheid ‘extra informatie’ over de inhoud van een webpagina aan een zoekresultaat toe te voegen, zoals bijvoorbeeld reviews, data, nieuws, uitslagen, forumberichten en recepten. Allemaal mogelijk dus door de (vrij recente) introductie van schema.org, een initiatief van zoekmachines Google, Bing en Yahoo.

Een goede snippet helpt (en triggert) gebruikers, kan CTR (click-through-rate) vanuit organische zoekresultaten stimuleren en zo bovendien compenseren voor een wat lagere positie in de SERP!

 

Ontsluit muziekgerelateerde informatie in SERP

Op het Google Webmaster Central Blog is nu onlangs melding gemaakt van de nieuwe ‘liedjes’-gerelateerde rich snippets. Met deze nieuwe feature kun je voor een zoekmachine (en tegelijkertijd de gebruikers ervan!) nog duidelijker maken wat er op jouw pagina te vinden is (vergelijk het met het principe van sitelinks).

Op basis van schema.org voeg je specifieke metadata toe voor songs/liedjes. Mogelijk wordt deze informatie dan getoond in de SERP’s (zoekresultaten) van de zoekmachine, als iemand bijvoorbeeld zoekt naar een artiest, cd, songtitel etc.

rich snippets - music songs artist.jpg

 

Zo krijgt jouw pagina (visueel) extra aandacht, en de gebruiker wordt extra goed ‘geserviced’. Klikt u maar!

Google zegt zelf:

“For now, music rich snippets will display song information when users search for artists, album names or song names. Well continue working both on expanding our existing rich snippets formats and on creating new ones, so keep watching for updates about new types of content that you can surface for users right in your sites snippets.”

Bron: googlewebmastercentralblog

 

Zelf meer kliks vanuit zoekresultaten?

Traffic Builders kan voor u – als beste zoekmachinemarketingbureau van Nederland – onder meer resultaatgerichte zoekmachine-optimalisatie (SEO) en conversie-optimalisatie (CO) verzorgen. Bijvoorbeeld door de weergave van de juiste rich snippets te beïnvloeden. Profiteer ook van onze bewezen effectieve aanpak. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of vraag vrijblijvend informatie aan.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nieuw: Rich Snippets voor Muziek c.q. Liedjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/