Frans van Dolderen 29 oktober 2009 / Customer Experience Optimization
Leestijd: 2 minuten

Recentelijk heeft Google 2 zeer interessante nieuwe features in Google Analytics doorgevoerd.  Beide features hebben te maken met de doelen die ingesteld kunnen worden. We kunnen nu 20 doelen meten i.p.v. 4 en engagement in de doelen opnemen.

Een erg handige feature in Google Analytics (die ook hoognodig was) is dat je nu 20 (ja, je leest het goed: 20) doelen per profiel kunt opnemen. Dus waar je 2 weken geleden nog voor elk 5e doel een nieuw profiel moest aanmaken, kun je nu 20 doelen per profiel aanmaken. Deze 20 doelen zijn verdeeld in 4 zogenaamde sets, zodat je 5 doelen per set hebt.

Maar het goede nieuws houdt hier niet op. In Google Analytics kun je nu namelijk ook “engagement doelen” opnemen. Dit zijn doelen die niet meten of een doel (meestal een bedankpagina) is bereikt, maar wat de engagement is van de bezoekers aan je website. Bij Google Analytics doelen verstaan we onder enegagement “tijd op site” of “pagina’s per bezoek”.

In het nieuwe “tijd op site”-doel kun je zelf aangeven hoeveel tijd (in minuten uren of seconden) iemand op de site moet zijn geweest, wil hij voldoen aan dit doel. Dus als je als doel een periode van 4 minuten instelt, dan worden alle bezoeken aan de site geteld die langer hebben geduurd dan 4 minuten.

Het “pagina’s per bezoek”-doel werkt op dezelfde manier. Geef aan in dit doel hoeveel pagina’s iemand bezocht moet hebben wil je dit doel laten gelden.

Hoe stel ik al dit moois in Google Analytics in?
Het instellen van deze doelen in Google Analytics is heel eenvoudig. Log in in je account, klik op bewerken naast het profiel waarin je de doelen wilt instellen, selecteer je doeltype, vul het aantal minuten of paginas in en druk op save. Zie ook onderstaande afbeelding.


Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nieuwe features in Google Analytics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.