Martijn van Vreeden 08 juli 2009 / Customer Experience Optimization
Leestijd: < 1 minuten

Het is nu mogelijk om automatisch onrendabele varianten te laten uitschakelen door de Google Website Optimizer. Dit is gisteren bekend gemaakt door Google op hun Website Optimization Blog.

De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om slecht converteren versies bij een multivariatie test automatisch uit te schakelen op basis van persoonlijke voorkeuren. De resterende bezoekers die in de website optimizer test terechtkomen worden naar betere versies doorgestuurd, met positievere conversieratio’s tot gevolg.

Instelling voor drie mogelijke niveau’s
Er zijn drie verschillende niveau’s die je kunt gebruiken om het niveau in te stellen van een slecht presterende variant. Zo kun je dus zelf de wanprestatie’  kwantificeren:

  • Conservatief;
  • gemiddeld;
  • aggressief

Bij een conservatieve instelling zal er langer gewacht worden voordat de variant wordt uitgeschakeld dan bij een aggressieve instelling.

De gevolgen van de automatische piloot
De nieuwe functionaliteit maakt de Google Website Optimizer iets eenvoudiger in gebruik, maar voor enorme veranderingen in gebruikersgedrag zal het over het algemeen niet zorgen. Wanneer je tijdens optimalisatie trajecten lopende testen goed in de gaten houdt zal het resultaat van de test nauwelijks beinvloed worden door de automatische optimalisatie van de test.

In geval van twijfel kun je bepaalde varianten nu wel eenvoudiger meenemen in een test, zonder dat dit veel nadelige gevolgen heeft voor het verdere verloop van de test.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor iedere Google Website Optimizer test met meer dan twee varianten. Voor A/B testen is de nieuwe functionaliteit ongeschikt.

Meer  informatie over de nieuwe functionaliteit lees je op de Website Optimizer Help website.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nieuwe functionaliteit Google Website Optimizer gelanceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/