Nieuwe functionaliteit Google Website Optimizer gelanceerd

Het is nu mogelijk om automatisch onrendabele varianten te laten uitschakelen door de Google Website Optimizer. Dit is gisteren bekend gemaakt door Google op hun Website Optimization Blog.

De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om slecht converteren versies bij een multivariatie test automatisch uit te schakelen op basis van persoonlijke voorkeuren. De resterende bezoekers die in de website optimizer test terechtkomen worden naar betere versies doorgestuurd, met positievere conversieratio’s tot gevolg.

Instelling voor drie mogelijke niveau’s
Er zijn drie verschillende niveau’s die je kunt gebruiken om het niveau in te stellen van een slecht presterende variant. Zo kun je dus zelf de wanprestatie’  kwantificeren:

  • Conservatief;
  • gemiddeld;
  • aggressief

Bij een conservatieve instelling zal er langer gewacht worden voordat de variant wordt uitgeschakeld dan bij een aggressieve instelling.

De gevolgen van de automatische piloot
De nieuwe functionaliteit maakt de Google Website Optimizer iets eenvoudiger in gebruik, maar voor enorme veranderingen in gebruikersgedrag zal het over het algemeen niet zorgen. Wanneer je tijdens optimalisatie trajecten lopende testen goed in de gaten houdt zal het resultaat van de test nauwelijks beinvloed worden door de automatische optimalisatie van de test.

In geval van twijfel kun je bepaalde varianten nu wel eenvoudiger meenemen in een test, zonder dat dit veel nadelige gevolgen heeft voor het verdere verloop van de test.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor iedere Google Website Optimizer test met meer dan twee varianten. Voor A/B testen is de nieuwe functionaliteit ongeschikt.

Meer  informatie over de nieuwe functionaliteit lees je op de Website Optimizer Help website.