Nieuwe zoekmachine gebaseerd op contextual search

Geschatte leestijd: 1 minuten
Een student aan de universiteit van New South Wales (Australie) heeft een nieuwe zoekmachine ontwikkeld die op het eerste gezicht lijkt op een cluster zoekmachine als Clusty of Zoeken.nl.

Het innovatieve aan de zoekmachine is het gebruik van contextual search op basis van wat lijkt op natural language processing (natuurlijke taalverwerking) zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Google Synonyms en Google Suggest. Op basis van de ingegeven zoekopdracht poogt de zoekmachine resultaten te tonen die ofwel het trefwoord bevatten, ofwel woorden bevatten die in dezelfde context als het trefwoord gebruikt worden. Hierdoor ontstaat een zoekmachine die veel meer lijkt op de werking van het menselijk brein. Een interessante ontwikkeling dus.

"Take a search such as the American Revolution as an example of how the system works. Orion© would bring up results with extracts containing this phrase. But it would also give results for American History, George Washington, American Revolutionary War, Declaration of Independence, Boston Tea Party and more. You obtain much more valuable information from every search."

Helaas is er nog geen publiekelijk toegankelijke demo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement