Wolter Tjeenk Willink 15 september 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Een student aan de universiteit van New South Wales (Australie) heeft een nieuwe zoekmachine ontwikkeld die op het eerste gezicht lijkt op een cluster zoekmachine als Clusty of Zoeken.nl.

Het innovatieve aan de zoekmachine is het gebruik van contextual search op basis van wat lijkt op natural language processing (natuurlijke taalverwerking) zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Google Synonyms en Google Suggest. Op basis van de ingegeven zoekopdracht poogt de zoekmachine resultaten te tonen die ofwel het trefwoord bevatten, ofwel woorden bevatten die in dezelfde context als het trefwoord gebruikt worden. Hierdoor ontstaat een zoekmachine die veel meer lijkt op de werking van het menselijk brein. Een interessante ontwikkeling dus.

"Take a search such as the American Revolution as an example of how the system works. Orion© would bring up results with extracts containing this phrase. But it would also give results for American History, George Washington, American Revolutionary War, Declaration of Independence, Boston Tea Party and more. You obtain much more valuable information from every search."

Helaas is er nog geen publiekelijk toegankelijke demo.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nieuwe zoekmachine gebaseerd op contextual search

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/