Nieuwe zoekmachine gebaseerd op contextual search

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Een student aan de universiteit van New South Wales (Australie) heeft een nieuwe zoekmachine ontwikkeld die op het eerste gezicht lijkt op een cluster zoekmachine als Clusty of Zoeken.nl.

Het innovatieve aan de zoekmachine is het gebruik van contextual search op basis van wat lijkt op natural language processing (natuurlijke taalverwerking) zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Google Synonyms en Google Suggest. Op basis van de ingegeven zoekopdracht poogt de zoekmachine resultaten te tonen die ofwel het trefwoord bevatten, ofwel woorden bevatten die in dezelfde context als het trefwoord gebruikt worden. Hierdoor ontstaat een zoekmachine die veel meer lijkt op de werking van het menselijk brein. Een interessante ontwikkeling dus.

"Take a search such as the American Revolution as an example of how the system works. Orion© would bring up results with extracts containing this phrase. But it would also give results for American History, George Washington, American Revolutionary War, Declaration of Independence, Boston Tea Party and more. You obtain much more valuable information from every search."

Helaas is er nog geen publiekelijk toegankelijke demo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.