Nocontent van Yahoo!

Geschatte leestijd: 1 minuten

Na het nofollow-syteem van Google, komt Yahoo! nu met een nocontent-systeem. Google biedt al een tijdje de mogelijkheid om een nofollow link toe te voegen. Dit houdt in dat de Google-bots een link niet kunnen volgen. Yahoo! is op een soort gelijk idee gekomen met hun ‘nocontent’. Yahoo! biedt binnenkort de mogelijkheid om aan de Yahoo!-bots webpagina's aan te geven. Zo kunnen bepaalde gedeelte van een webpagina of de hele webpagina zelf niet worden opgenomen tot de te indexeren content.

Nocontent
Het ‘robots-nocontent’ attribuut maakt het mogelijk voor de webmasters om de Yahoo!-spiders te melden dat bepaalde elementen of delen van een webpagina geen deel uitmaken van de echte content van de webpagina. Hierdoor worden ze dus niet in de index van Yahoo! opgenomen. Zo maak je mogelijk dat alleen de main content van de site overblijft om gespiderd en geïndexeerd te worden. Om dit te bereiken hoeft je enkel de zaken zoals de navigatie, advertenties, disclaimers en andere niet-content het attribuut ‘ robots-nocontent’ mee te geven.

SES New York
Het idee van Yahoo! werd al 2 jaar geleden gelanceerd op SES New York. Dit gebeurde ongeveer op hetzelfde moment toen Google z’n ‘nofollow’ attribuut voorstelde. Na 2 jaar wordt het nocontent attribuut dus eindelijk geïmplementeerd in het Yahoo!-algoritme. Het is niet bekend of andere zoekmachines dit voorbeeld volgen. Nofollow en ook sitemaps werden echter na de lancering door Google wel later overgenomen door andere zoekmachines. De kans is dan ook redelijk groot dat overige zoekmachines dit gaan implementeren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement