Wolter Tjeenk Willink 08 mei 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Na het nofollow-syteem van Google, komt Yahoo! nu met een nocontent-systeem. Google biedt al een tijdje de mogelijkheid om een nofollow link toe te voegen. Dit houdt in dat de Google-bots een link niet kunnen volgen. Yahoo! is op een soort gelijk idee gekomen met hun ‘nocontent’. Yahoo! biedt binnenkort de mogelijkheid om aan de Yahoo!-bots webpagina's aan te geven. Zo kunnen bepaalde gedeelte van een webpagina of de hele webpagina zelf niet worden opgenomen tot de te indexeren content.

Nocontent
Het ‘robots-nocontent’ attribuut maakt het mogelijk voor de webmasters om de Yahoo!-spiders te melden dat bepaalde elementen of delen van een webpagina geen deel uitmaken van de echte content van de webpagina. Hierdoor worden ze dus niet in de index van Yahoo! opgenomen. Zo maak je mogelijk dat alleen de main content van de site overblijft om gespiderd en geïndexeerd te worden. Om dit te bereiken hoeft je enkel de zaken zoals de navigatie, advertenties, disclaimers en andere niet-content het attribuut ‘ robots-nocontent’ mee te geven.

SES New York
Het idee van Yahoo! werd al 2 jaar geleden gelanceerd op SES New York. Dit gebeurde ongeveer op hetzelfde moment toen Google z’n ‘nofollow’ attribuut voorstelde. Na 2 jaar wordt het nocontent attribuut dus eindelijk geïmplementeerd in het Yahoo!-algoritme. Het is niet bekend of andere zoekmachines dit voorbeeld volgen. Nofollow en ook sitemaps werden echter na de lancering door Google wel later overgenomen door andere zoekmachines. De kans is dan ook redelijk groot dat overige zoekmachines dit gaan implementeren.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Nocontent van Yahoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/