Nocontent van Yahoo!

Na het nofollow-syteem van Google, komt Yahoo! nu met een nocontent-systeem. Google biedt al een tijdje de mogelijkheid om een nofollow link toe te voegen. Dit houdt in dat de Google-bots een link niet kunnen volgen. Yahoo! is op een soort gelijk idee gekomen met hun ‘nocontent’. Yahoo! biedt binnenkort de mogelijkheid om aan de Yahoo!-bots webpagina's aan te geven. Zo kunnen bepaalde gedeelte van een webpagina of de hele webpagina zelf niet worden opgenomen tot de te indexeren content.

Nocontent
Het ‘robots-nocontent’ attribuut maakt het mogelijk voor de webmasters om de Yahoo!-spiders te melden dat bepaalde elementen of delen van een webpagina geen deel uitmaken van de echte content van de webpagina. Hierdoor worden ze dus niet in de index van Yahoo! opgenomen. Zo maak je mogelijk dat alleen de main content van de site overblijft om gespiderd en geïndexeerd te worden. Om dit te bereiken hoeft je enkel de zaken zoals de navigatie, advertenties, disclaimers en andere niet-content het attribuut ‘ robots-nocontent’ mee te geven.

SES New York
Het idee van Yahoo! werd al 2 jaar geleden gelanceerd op SES New York. Dit gebeurde ongeveer op hetzelfde moment toen Google z’n ‘nofollow’ attribuut voorstelde. Na 2 jaar wordt het nocontent attribuut dus eindelijk geïmplementeerd in het Yahoo!-algoritme. Het is niet bekend of andere zoekmachines dit voorbeeld volgen. Nofollow en ook sitemaps werden echter na de lancering door Google wel later overgenomen door andere zoekmachines. De kans is dan ook redelijk groot dat overige zoekmachines dit gaan implementeren.