Onderzoek: Twitter onder volwassenen onbekend

Twitter is volgens recent onderzoek nog behoorlijk onbekend onder volwassenen. Sterker nog: adverteerders geloven meer in social media kanaal Twitter dan de gemiddelde consument.

Twitter’s onbekendheid onder de gemiddelde consument lijkt in tegenspraak met eerdere berichten over de groeiende aanhang van Twitter. In een onderzoek, uitgevoerd in Amerika, zei 69% echter te weinig te weten over Twitter om er een goede uitspraak over te kunnen doen. Ter vergelijking: van de (social) advertisers stond slechts 17% met de mond vol tanden toen gevraagd werd naar Twitter.

Onder de met Twitter bekende consumenten uit het onderzoek waren de meningen over de effectiviteit van het medium sterk verdeeld. Sommigen dachten dat het microblog nog wel zou groeien, anderen vonden Twitter meer iets voor kinderen. De overige 8% vond Twitter alweer oud nieuws. Misschien hadden ze hoogbejaarden naar Twitter moeten vragen. Die houden immers wel van Twitteren…

Twitter zelf zegt dat de homepage momenteel nog weinig hulp biedt aan nieuwkomers bij het ontdekken wat de service doet en kan. Een nieuwe landingspagina voor (nog-)niet-gebruikers met tekst en uitleg staat voor deze week op de agenda. Deze nieuwe landingspagina moet helpen om de populariteit van Twitter te vergroten.