Marek 29 juli 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Twitter is volgens recent onderzoek nog behoorlijk onbekend onder volwassenen. Sterker nog: adverteerders geloven meer in Twitter dan de gemiddelde consument.


Twitter’s onbekendheid onder de gemiddelde consument lijkt in tegenspraak met eerdere berichten over de groeiende aanhang van Twitter. In een onderzoek, uitgevoerd in Amerika, zei 69% echter te weinig te weten over Twitter om er een goede uitspraak over te kunnen doen. Ter vergelijking: van de (social) advertisers stond slechts 17% met de mond vol tanden toen gevraagd werd naar Twitter.

Onder de met Twitter bekende consumenten uit het onderzoek waren de meningen over de effectiviteit van het medium sterk verdeeld. Sommigen dachten dat het microblog nog wel zou groeien, anderen vonden Twitter meer iets voor kinderen. De overige 8% vond Twitter alweer oud nieuws. Misschien hadden ze hoogbejaarden naar Twitter moeten vragen. Die houden immers wel van Twitteren…

Twitter zelf zegt dat de homepage momenteel nog weinig hulp biedt aan nieuwkomers bij het ontdekken wat de service doet en kan. Een nieuwe landingspagina voor (nog-)niet-gebruikers met tekst en uitleg staat voor deze week op de agenda. Deze nieuwe landingspagina moet helpen om de populariteit van Twitter te vergroten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Onderzoek: Twitter onder volwassenen onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/