Onderzoek zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2011

Geschatte leestijd: 2 minuten

In samenwerking met de Webwinkel Vakdagen doet Traffic Builders dit jar voor de 4e keer op rij onderzoek naar de inzet van zoekmachinemarketing en andere online marketingkanalen door de thuiswinkelbranche. Het onderzoek is het enige in zijn soort specifiek voor webwinkels en wordt gezien als toonaangevend in de branche. Meedoen is dit jaar extra interessant: onder de respondenten wordt namelijk een iPad verloot.

Bent u verantwoordelijk voor de (online) marketing van een webwinkel of e-commerce platform en wilt u kans maken op die iPad? Neem deel aan het onderzoek en krijg de onderzoeksresultaten per mail toegestuurd.

Over het onderzoek
Het onderzoek “Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche” werd al 3 keer eerder gedaan. Aan de laatste editie begin dit jaar namen 753 webwinkels uit diverse marktsegmenten deel, variërend van webwinkels in retail en consumentenelectronica tot partijen uit de reisbranche en financiële dienstverlening. De belangrijkste resultaten uit het onderzoek van 2010:

  • Zoekmachine-optimalisatie (SEO) en adverteren in zoekmachines (SEA) blijken nog altijd de meest gewaardeerde marketingkanalen voor webwinkels te zijn, gemeten naar de bijdrage aan Return on Investment. 67,8% van de webwinkeliers beoordeeld zoekmachine-optimalisatie (SEO) als beste kanaal, versus 48,2% voor Google Adwords/adverteren in zoekmachines.
  • 34,1% van de ondervraagde webwinkels richt zich uitsluitend op online marketingkanalen. Een ruime meerderheid, 56,5%, combineert online met offline marketing. Naast zoekmachinemarketing zijn e-mail marketing en de inzet van social media favoriet onder webwinkels.
  • De inzet van de diverse online marketingmethoden is primair conversiegericht; het genereren van directe online verkopen en/of leads staat centraal. Branding is sterk onderbelicht.
  • Social media zijn sterk in opkomst als marketingkanaal, dit in tegenstelling tot een jaar eerder.
  • Gaf in 2009 76,5% van de respondenten aan dat ze verwachtten geen nadelige gevolgen te ondervinden van de financiële crisis, begin 2010 geeft exact hetzelfde percentage aan in 2009 wel degelijk minder te hebben besteed aan online marketing  als gevolg van de economische omstandigheden.

Het volledige onderzoeksrapport is tevens te downloaden, of lees de samenvatting online.

Deelnemen
Bent u verantwoordelijk voor de (online) marketing van een webwinkel of e-commerce platform en wilt u kans maken op die iPad? Neem deel aan het onderzoek en krijg de onderzoeksresultaten per mail toegestuurd.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.