Wolter Tjeenk Willink 08 juli 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Voor het derde jaar op rij heeft Traffic Builders in samenwerking met de Webwinkel Vakdagen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van zoekmachinemarketing voor webwinkels in Nederland. In totaal 753 webwinkels namen deel aan het onderzoek en zijn gevraagd naar hun ervaringen met online marketing in het algemeen en in het bijzonder zoekmachinemarketing (SEO / SEA). In deze blogpost de belangrijkste conclusies. Ook kunt u het rapport downloaden.

De deelnemende webwinkels vertegenwoordigen diverse marktsegmenten. Bijna 30% komt uit de sectoren consumenten elektronica, online warenhuis, reizen, kleding en financieel. Ruim 70% is afkomstig uit niches. Van de respondenten heeft 53,3% een jaaromzet van minder dan 250.000,- en voor zon 17,2% is dat 250.000,- tot 1.000.000,-.

Zoekmachinemarketing best gewaardeerde marketingkanaal
Zoekmachinemarketing wordt voor het derde jaar op rij door webwinkels als het meest succesvolle marketingkanaal gezien, gemeten naar Return on Investment. Maar liefst 67,8% van de 753 respondenten is tevreden tot zeer tevreden over zoekmachine-optimalisatie (SEO). Bij adverteren in zoekmachines (SEA) is dit 48,2%. Ten opzichte van 2009 investeert een ruime meerderheid van de webwinkels in 2010 bovendien meer in zowel SEO als SEA. Maar er zijn veel meer opvallende conclusies te trekken uit dit onderzoek, zoals de opkomst van social media en het verlies van marktaandeel door zoekmachinemarketingbureaus aan online media bureaus onder opdrachtgevers in de thuiswinkelbranche.

Download het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010
In het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010 worden de belangrijkste bevindingen en conclusies gedeeld. Klik hier om het rapport te downloaden.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
2 Thoughts on Onderzoek: zoekmachine-optimalisatie (SEO) & Google Adwords (SEA) favoriet onder webwinkels
  Onderzoek webwinkels: zoekmachinemarketing en social media populairste marketingkanalen - Frankwatching
  9 Sep 2012
  4:29pm

  […] in het bijzonder door de Nederlandse webwinkels zijn gratis te downloaden. Je kunt het onderzoeksrapport op de site van Traffic Builders downloaden. tweetmeme_url = […]

  Tim van Kleef
  26 Apr 2013
  1:35pm

  Beste Tjeerd Willink,

  Mijn naam is Tim van Kleef en ik ben op dit moment bezig met het schrijven van een scriptie over online marketing. Wanneer ik op de link klik “rapport downloaden” kom ik op de homepagina van traffic-builders terecht. Zou u misschien een goede link van het rapport naar mij sturen, dit rapport zal mij erg helpen met het schrijven en onderbouwen van mijn scriptie.

  Ik hoor graag van u,

  Mvg. Tim van Kleef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/