Onderzoek: zoekmachine-optimalisatie (SEO) & Google Adwords (SEA) favoriet onder webwinkels

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Voor het derde jaar op rij heeft Traffic Builders in samenwerking met de Webwinkel Vakdagen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van zoekmachinemarketing voor webwinkels in Nederland. In totaal 753 webwinkels namen deel aan het onderzoek en zijn gevraagd naar hun ervaringen met online marketing in het algemeen en in het bijzonder zoekmachinemarketing (SEO / SEA). In deze blogpost de belangrijkste conclusies. Ook kunt u het rapport downloaden.

De deelnemende webwinkels vertegenwoordigen diverse marktsegmenten. Bijna 30% komt uit de sectoren consumenten elektronica, online warenhuis, reizen, kleding en financieel. Ruim 70% is afkomstig uit niches. Van de respondenten heeft 53,3% een jaaromzet van minder dan 250.000,- en voor zon 17,2% is dat 250.000,- tot 1.000.000,-.

Zoekmachinemarketing best gewaardeerde marketingkanaal
Zoekmachinemarketing wordt voor het derde jaar op rij door webwinkels als het meest succesvolle marketingkanaal gezien, gemeten naar Return on Investment. Maar liefst 67,8% van de 753 respondenten is tevreden tot zeer tevreden over zoekmachine-optimalisatie (SEO). Bij adverteren in zoekmachines (SEA) is dit 48,2%. Ten opzichte van 2009 investeert een ruime meerderheid van de webwinkels in 2010 bovendien meer in zowel SEO als SEA. Maar er zijn veel meer opvallende conclusies te trekken uit dit onderzoek, zoals de opkomst van social media en het verlies van marktaandeel door zoekmachinemarketingbureaus aan online media bureaus onder opdrachtgevers in de thuiswinkelbranche.

Download het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010
In het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010 worden de belangrijkste bevindingen en conclusies gedeeld. Klik hier om het rapport te downloaden.


2 reacties op “Onderzoek: zoekmachine-optimalisatie (SEO) & Google Adwords (SEA) favoriet onder webwinkels”

  1. Beste Tjeerd Willink,

    Mijn naam is Tim van Kleef en ik ben op dit moment bezig met het schrijven van een scriptie over online marketing. Wanneer ik op de link klik “rapport downloaden” kom ik op de homepagina van traffic-builders terecht. Zou u misschien een goede link van het rapport naar mij sturen, dit rapport zal mij erg helpen met het schrijven en onderbouwen van mijn scriptie.

    Ik hoor graag van u,

    Mvg. Tim van Kleef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.