Marek 16 april 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Over social media worden wel vaker opmerkelijke berichten gepubliceerd. De sociale netwerken voor vrienden, zoals Hyves en Facebook, duiken af en toe op door vreemde gebeurtenissen of bevindingen. Twitter gaat echter nog een stapje verder. Het populaire sociale netwerk zou namelijk slecht zijn voor het menselijk brein. Een primeur voor een speler uit de hoek van de social media…


De opmerkelijke conclusie werd getrokken door de University of Southern California. Wat Twitter onderscheidt van andere social media, is de manier waarop informatie wordt gepresenteerd. De kleine boodschappen op Twitter beschrijven een grotere situatie dan een net zo lange tekstpassage uit bijvoorbeeld een boek. Het brein moet daardoor meer informatie verwerken dan het eigenlijk aankan. De mens is niet in staat om een snelle reactie te geven op een Tweet (korte boodschap in Twitter), terwijl die op Twitter wel verwacht wordt.

Emotieloze social media
Twitter zou het brein niet alleen sneller verouderen om bovenstaande reden, het sociale netwerk zou mensen ook emotieloos maken. Bepaalde emoties, zoals bewondering en medeleven, kosten het menselijk brein meer tijd om te voelen dan Twitter de gebruikers geeft. Een interessant gegeven om in het achterhoofd te houden bij social advertising of andere vormen van marketing via social media.

Ander nieuws over social media
Social media zorgen, zoals gesteld, wel vaker voor opmerkelijke berichten. Twitter is zelfs niet het eerste ongezonde sociale netwerk. Sociale netwerken kunnen namelijk verslavend werken, maar sommige social media verhogen ook de productiviteit. Daarnaast zagen we al een dagvaarding op Facebook en hoe sociale netwerken mensen blij maken. In Groot-Brittannië zijn social media zelfs verplichte lesstof. Het is duidelijk: als iets populair is, wordt er veel over geschreven. En één ding is zeker: social media zijn populair.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Ongezonde social media: Twitter slecht voor menselijk brein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/