'Online aankoop: ruim 85% doet het'

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Uit recent online onderzoek van leadbedrijf Permission blijkt dat meer dan 85 procent van de 30.000 respondenten in de afgelopen 12 maanden een online aankoop heeft gedaan (via webwinkels). Aan het onderzoek deden diverse thuiswinkelorganisaties mee, waaronder WE Fashion, Yves Rocher, Otto, Expert en NTI.

De 30.000 respondenten kregen zeer specifieke vragen voorgelegd rondom het thema thuiswinkelen. Dit werd bovendien gecombineerd met sponsorvragen voor de deelnemende thuiswinkelbedrijven.

Online shoppen: Wat zeiden de respondenten?

  • 85% geeft aan in de afgelopen 12 maanden online te hebben gekocht.
  • 35% geeft aan minimaal 1x per maand online een aankoop te hebben gedaan in de afgelopen 12 maanden.
  • 2,5% geeft aan in de afgelopen 12 maanden nog geen online aankopen te hebben gedaan, maar dit in de toekomst wel van plan te zijn.
  • 63% geeft aan zich online te oriënteren bij de aankoop van elektronicaproducten. Alleen de leeftijdsgroep 60+ wijkt hier vanaf en oriënteert zich aanzienlijk minder online.

 

Kleding, Boeken, DVDs en Reizen blijken de meest gekochte productgroepen te zijn. Mannen kopen online overigens veel minder kleding dan vrouwen. Mannen kopen online juist aanzienlijk meer computerproducten en elektronica dan vrouwen.

Verder valt op dat de groep Jonger dan 45 aanzienlijk meer games online koopt dan 45-plussers. Zestig-plussers kopen online veel minder kleding, cd’s en dvd’s dan mensen jonger dan 60. Boven de zestig koopt men wel aanzienlijk meer wijn dan de groep jonger dan 60.

Bron: marketingonline.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.