‘Online aankoop: ruim 85% doet het’

Uit recent online onderzoek van leadbedrijf Permission blijkt dat meer dan 85 procent van de 30.000 respondenten in de afgelopen 12 maanden een online aankoop heeft gedaan (via webwinkels). Aan het onderzoek deden diverse thuiswinkelorganisaties mee, waaronder WE Fashion, Yves Rocher, Otto, Expert en NTI.

De 30.000 respondenten kregen zeer specifieke vragen voorgelegd rondom het thema thuiswinkelen. Dit werd bovendien gecombineerd met sponsorvragen voor de deelnemende thuiswinkelbedrijven.

Online shoppen: Wat zeiden de respondenten?

  • 85% geeft aan in de afgelopen 12 maanden online te hebben gekocht.
  • 35% geeft aan minimaal 1x per maand online een aankoop te hebben gedaan in de afgelopen 12 maanden.
  • 2,5% geeft aan in de afgelopen 12 maanden nog geen online aankopen te hebben gedaan, maar dit in de toekomst wel van plan te zijn.
  • 63% geeft aan zich online te oriënteren bij de aankoop van elektronicaproducten. Alleen de leeftijdsgroep 60+ wijkt hier vanaf en oriënteert zich aanzienlijk minder online.

 

Kleding, Boeken, DVDs en Reizen blijken de meest gekochte productgroepen te zijn. Mannen kopen online overigens veel minder kleding dan vrouwen. Mannen kopen online juist aanzienlijk meer computerproducten en elektronica dan vrouwen.

Verder valt op dat de groep Jonger dan 45 aanzienlijk meer games online koopt dan 45-plussers. Zestig-plussers kopen online veel minder kleding, cd’s en dvd’s dan mensen jonger dan 60. Boven de zestig koopt men wel aanzienlijk meer wijn dan de groep jonger dan 60.

Bron: marketingonline.nl