Niels Bijvoet 11 januari 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Uit recent online onderzoek van leadbedrijf Permission blijkt dat meer dan 85 procent van de 30.000 respondenten in de afgelopen 12 maanden een online aankoop heeft gedaan (via webwinkels). Aan het onderzoek deden diverse thuiswinkelorganisaties mee, waaronder WE Fashion, Yves Rocher, Otto, Expert en NTI.

De 30.000 respondenten kregen zeer specifieke vragen voorgelegd rondom het thema thuiswinkelen. Dit werd bovendien gecombineerd met sponsorvragen voor de deelnemende thuiswinkelbedrijven.

Online shoppen: Wat zeiden de respondenten?

  • 85% geeft aan in de afgelopen 12 maanden online te hebben gekocht.
  • 35% geeft aan minimaal 1x per maand online een aankoop te hebben gedaan in de afgelopen 12 maanden.
  • 2,5% geeft aan in de afgelopen 12 maanden nog geen online aankopen te hebben gedaan, maar dit in de toekomst wel van plan te zijn.
  • 63% geeft aan zich online te oriënteren bij de aankoop van elektronicaproducten. Alleen de leeftijdsgroep 60+ wijkt hier vanaf en oriënteert zich aanzienlijk minder online.

 

Kleding, Boeken, DVDs en Reizen blijken de meest gekochte productgroepen te zijn. Mannen kopen online overigens veel minder kleding dan vrouwen. Mannen kopen online juist aanzienlijk meer computerproducten en elektronica dan vrouwen.

Verder valt op dat de groep Jonger dan 45 aanzienlijk meer games online koopt dan 45-plussers. Zestig-plussers kopen online veel minder kleding, cd’s en dvd’s dan mensen jonger dan 60. Boven de zestig koopt men wel aanzienlijk meer wijn dan de groep jonger dan 60.

Bron: marketingonline.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on ‘Online aankoop: ruim 85% doet het’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/