Online shoppen in Nederland: 8,2 miljard

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Nederlanders sluiten online shoppen en webwinkels steeds meer in de armen. Samen hebben we in 2010 voor ruim 8,2 miljard euro op internet gekocht. Dat is 11 procent meer dan in 2009. Ook neemt het aantal online shoppers steeds meer toe. Dit blijkt uit onderzoek van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Meer online bestellingen

Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen dan in 2009 besteld op internet, maar gaven per bestelling wel wat minder uit.

Per internetklant steeg het gemiddelde aantal bestellingen met 20 procent naar 7,4 bestellingen. Gemiddeld gaven internetshoppers per artikel 119 euro uit; dit is 14 procent minder dan in 2009.

Reizen populairste ‘shop online-artikel’

Internetshoppers gaven het meeste geld uit aan reizen. Ook kleding en telecomproducten behoren tot de populairste aankopen op internet.

9,25 miljoen online kopers

Het aantal Nederlanders dat op internet koopt, neemt structureel toe. In 2010 plaatsten 600.000 consumenten voor het eerst in hun leven een online bestelling. Daarmee is het aantal online shoppers voor het eerst uitgekomen boven de negen miljoen consumenten per jaar; om precies te zijn 9,25 miljoen online kopers.

Thuiswinkel.org doet elk halfjaar in samenwerking met Blauw Research en GfK Retail & Technology onderzoek naar online consumentenbestedingen.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.