Online shoppen in Nederland: 8,2 miljard

Nederlanders sluiten online shoppen en webwinkels steeds meer in de armen. Samen hebben we in 2010 voor ruim 8,2 miljard euro op internet gekocht. Dat is 11 procent meer dan in 2009. Ook neemt het aantal online shoppers steeds meer toe. Dit blijkt uit onderzoek van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Meer online bestellingen

Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen dan in 2009 besteld op internet, maar gaven per bestelling wel wat minder uit.

Per internetklant steeg het gemiddelde aantal bestellingen met 20 procent naar 7,4 bestellingen. Gemiddeld gaven internetshoppers per artikel 119 euro uit; dit is 14 procent minder dan in 2009.

Reizen populairste ‘shop online-artikel’

Internetshoppers gaven het meeste geld uit aan reizen. Ook kleding en telecomproducten behoren tot de populairste aankopen op internet.

9,25 miljoen online kopers

Het aantal Nederlanders dat op internet koopt, neemt structureel toe. In 2010 plaatsten 600.000 consumenten voor het eerst in hun leven een online bestelling. Daarmee is het aantal online shoppers voor het eerst uitgekomen boven de negen miljoen consumenten per jaar; om precies te zijn 9,25 miljoen online kopers.

Thuiswinkel.org doet elk halfjaar in samenwerking met Blauw Research en GfK Retail & Technology onderzoek naar online consumentenbestedingen.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail