Niels Bijvoet 18 maart 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Nederlanders sluiten online shoppen en webwinkels steeds meer in de armen. Samen hebben we in 2010 voor ruim 8,2 miljard euro op internet gekocht. Dat is 11 procent meer dan in 2009. Ook neemt het aantal online shoppers steeds meer toe. Dit blijkt uit onderzoek van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Meer online bestellingen

Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen dan in 2009 besteld op internet, maar gaven per bestelling wel wat minder uit.

Per internetklant steeg het gemiddelde aantal bestellingen met 20 procent naar 7,4 bestellingen. Gemiddeld gaven internetshoppers per artikel 119 euro uit; dit is 14 procent minder dan in 2009.

Reizen populairste ‘shop online-artikel’

Internetshoppers gaven het meeste geld uit aan reizen. Ook kleding en telecomproducten behoren tot de populairste aankopen op internet.

9,25 miljoen online kopers

Het aantal Nederlanders dat op internet koopt, neemt structureel toe. In 2010 plaatsten 600.000 consumenten voor het eerst in hun leven een online bestelling. Daarmee is het aantal online shoppers voor het eerst uitgekomen boven de negen miljoen consumenten per jaar; om precies te zijn 9,25 miljoen online kopers.

Thuiswinkel.org doet elk halfjaar in samenwerking met Blauw Research en GfK Retail & Technology onderzoek naar online consumentenbestedingen.

Bron: nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Online shoppen in Nederland: 8,2 miljard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.