Wolter Tjeenk Willink 27 oktober 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Het aantal consumenten dat online koopt, neemt percentueel nog licht toe. De groei is de afgelopen 2 jaar echter vrijwel hetzelfde gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, over de periode 2002-2011. Is de rek er dus uit bij webwinkelaars?

In 2011 kocht 79 procent van de Nederlandse consumenten iets online. Net als in 2010, een groei van 2 procent in vergelijking met het voorgaand jaar. Het percentage Nederlandse consumenten dat in 2009 iets kocht, was 75 procent, in 2010 was dit 77 procent.

Frequente online winkelaars

Zo’n 55 procent van Nederlandse online winkelaars dat dat frequent, 23 procent doet dit minder vaak. Maar liefst 21 procent kocht het afgelopen jaar niks online.

Nieuwe producten favoriet

Van de online consumenten die in de afgelopen 3 maanden iets online kocht, ging het bij 72 procent alleen om nieuwe producten. Alleen tweedehands goederen kopen doet 4 procent. Bijna 25 procent kocht zowel nieuwe als tweedehands producten.

online winkelen in nl 2002-2011 - cbs-rapport.jpg

Online shoppen over de grens

Uit de cijfers van het CBS bleek ook dat een op de vijf online consumenten wel eens iets koopt in een Europese buitenlandse webwinkel. Meer dan tien procent winkelde wereldwijd online.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Online winkelen: groei stagneert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.