Online winkelen: groei stagneert

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het aantal consumenten dat online koopt, neemt percentueel nog licht toe. De groei is de afgelopen 2 jaar echter vrijwel hetzelfde gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, over de periode 2002-2011. Is de rek er dus uit bij webwinkelaars?

In 2011 kocht 79 procent van de Nederlandse consumenten iets online. Net als in 2010, een groei van 2 procent in vergelijking met het voorgaand jaar. Het percentage Nederlandse consumenten dat in 2009 iets kocht, was 75 procent, in 2010 was dit 77 procent.

Frequente online winkelaars

Zo’n 55 procent van Nederlandse online winkelaars dat dat frequent, 23 procent doet dit minder vaak. Maar liefst 21 procent kocht het afgelopen jaar niks online.

Nieuwe producten favoriet

Van de online consumenten die in de afgelopen 3 maanden iets online kocht, ging het bij 72 procent alleen om nieuwe producten. Alleen tweedehands goederen kopen doet 4 procent. Bijna 25 procent kocht zowel nieuwe als tweedehands producten.

online winkelen in nl 2002-2011 - cbs-rapport.jpg

Online shoppen over de grens

Uit de cijfers van het CBS bleek ook dat een op de vijf online consumenten wel eens iets koopt in een Europese buitenlandse webwinkel. Meer dan tien procent winkelde wereldwijd online.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.