Ontslagen bij Yahoo! begonnen, ook ontslagen bij Google?

Dat ontslagen bij Yahoo! gingen komen, was al een tijdje duidelijk. Zelfs CEO Jerry Yang pakte zijn biezen bij het zoekmachinebedrijf. Google ging wat snijden in het budget, maar daar leek het bij te blijven. Nu wordt echter ook gesproken van ontslagen aan de kant van Google.

Ontslagen bij Google leken, zoals gesteld, uit te blijven. door een selectiever aannamebeleid en een herziening van de exorbitante uitgaven zou Google volgens de personen aan het roer bij de zoekmachine nog prima kunnen functioneren zonder dat het mensen hun baan hoefde te kosten. Nu blijkt de zaak echter anders te liggen, en zorgen de ontslagen bij Google ervoor dat 10.000 mensen mogen vrezen voor hun toekomst bij de zoekmachine.

Google probeert de ontslagen tot het minimum te beperken en werkt hard aan een lager aantal dan de genoemde 10.000. De zoekmachine heeft hard gewerkt om meer inkomsten te halen uit YouTube en kosten te besparen door probleemprojecten als Google Lively te stoppen. De kredietcrisis krijgt dus toch vat op Google en dat uit zich helaas in de onvermijdelijke ontslagen bij Google.