Ontslagen bij Yahoo! begonnen, ook ontslagen bij Google?

Geschatte leestijd: 1 minuten

Dat ontslagen bij Yahoo! gingen komen, was al een tijdje duidelijk. Zelfs CEO Jerry Yang pakte zijn biezen bij het zoekmachinebedrijf. Google ging wat snijden in het budget, maar daar leek het bij te blijven. Nu wordt echter ook gesproken van ontslagen aan de kant van Google.

Ontslagen bij Google leken, zoals gesteld, uit te blijven. door een selectiever aannamebeleid en een herziening van de exorbitante uitgaven zou Google volgens de personen aan het roer bij de zoekmachine nog prima kunnen functioneren zonder dat het mensen hun baan hoefde te kosten. Nu blijkt de zaak echter anders te liggen, en zorgen de ontslagen bij Google ervoor dat 10.000 mensen mogen vrezen voor hun toekomst bij de zoekmachine.

Google probeert de ontslagen tot het minimum te beperken en werkt hard aan een lager aantal dan de genoemde 10.000. De zoekmachine heeft hard gewerkt om meer inkomsten te halen uit YouTube en kosten te besparen door probleemprojecten als Google Lively te stoppen. De kredietcrisis krijgt dus toch vat op Google en dat uit zich helaas in de onvermijdelijke ontslagen bij Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.