Ook zoekmachine Google start zoeken naar betaalde content

Na Yahoo gaat nu ook Google zich naar het lijkt richten op het zoeken naar betaalde content. Van “Premium content search”, een generieke benaming voor het toegankelijk maken van betaalde content via een zoekmachine, verwachten we dat het een grote vlucht zal maken de komende jaren, zeker als naast Yahoo ook Google zich op deze categorie content gaat richten.
Het gerucht dat Google hiermee bezig is is afkomstig van het Amerikaanse Betanews. Volgens het bericht zou Google bezig zijn met de ontwikkeling van een systeem dat content op basis van abonnementsfees toegankelijk maakt. Binnen de reguliere zoekresultaten zou Google eerst een preview willen laten zien van de betaalde content, om de bezoeker na het betalen van een abonnementsfee of fee per pagina vervolgens de gehele content te tonen.

 

Het gerucht komt niet geheel onverwachts. Enkele weken geleden kondigde Google immers al de Google Wallet aan, een nieuwe concurrent voor het populaire PayPal waarmee online betalingen kunnen worden verricht a la eWalletn en andere online payment service providers.

 

Bron: Betanews