Ook zoekmachine Google start zoeken naar betaalde content

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Na Yahoo gaat nu ook Google zich naar het lijkt richten op het zoeken naar betaalde content. Van “Premium content search”, een generieke benaming voor het toegankelijk maken van betaalde content via een zoekmachine, verwachten we dat het een grote vlucht zal maken de komende jaren, zeker als naast Yahoo ook Google zich op deze categorie content gaat richten.

Het gerucht dat Google hiermee bezig is is afkomstig van het Amerikaanse Betanews. Volgens het bericht zou Google bezig zijn met de ontwikkeling van een systeem dat content op basis van abonnementsfees toegankelijk maakt. Binnen de reguliere zoekresultaten zou Google eerst een preview willen laten zien van de betaalde content, om de bezoeker na het betalen van een abonnementsfee of fee per pagina vervolgens de gehele content te tonen.

Het gerucht komt niet geheel onverwachts. Enkele weken geleden kondigde Google immers al de Google Wallet aan, een nieuwe concurrent voor het populaire PayPal waarmee online betalingen kunnen worden verricht a la eWalletn en andere online payment service providers.

Bron: Betanews


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.