Ook zoekmachine Google start zoeken naar betaalde content

Geschatte leestijd: 1 minuten
Na Yahoo gaat nu ook Google zich naar het lijkt richten op het zoeken naar betaalde content. Van “Premium content search”, een generieke benaming voor het toegankelijk maken van betaalde content via een zoekmachine, verwachten we dat het een grote vlucht zal maken de komende jaren, zeker als naast Yahoo ook Google zich op deze categorie content gaat richten.

Het gerucht dat Google hiermee bezig is is afkomstig van het Amerikaanse Betanews. Volgens het bericht zou Google bezig zijn met de ontwikkeling van een systeem dat content op basis van abonnementsfees toegankelijk maakt. Binnen de reguliere zoekresultaten zou Google eerst een preview willen laten zien van de betaalde content, om de bezoeker na het betalen van een abonnementsfee of fee per pagina vervolgens de gehele content te tonen.

Het gerucht komt niet geheel onverwachts. Enkele weken geleden kondigde Google immers al de Google Wallet aan, een nieuwe concurrent voor het populaire PayPal waarmee online betalingen kunnen worden verricht a la eWalletn en andere online payment service providers.

Bron: Betanews


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement