Marek 16 december 2008 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Sociale netwerken worden steeds belangrijker voor zoekmachinemarketing. Ook Google gaat steeds meer met sociale netwerken doen. Tegelijkertijd zien we steeds meer opmerkelijke onderzoeken naar online gedrag. In die laatste categorie valt een recent onderzoek. Dit onderzoek toont aan dat mensen met een profielfoto waarop ze lachen meer vrienden hebben op sociale netwerken.


Blije vrienden op sociale netwerken zijn veel waard
Sociale netwerken zijn tegenwoordig voor velen een belangrijke plek om contact te onderhouden met vrienden. Nicholas A. Christakis en James H. Fowler besloten hier een onderzoek aan te wagen, en namen 1700 profielen op Facebook onder de loep. De conclusie luidt niet alleen dat mensen die lachen op hun foto op sociale netwerken meer vrienden maken, maar ook dat de blijdschap van personen met 9 procent wordt verhoogd door elke blije vriend die in hun sociale netwerk ze hebben. Ter vergelijking: Elke extra 5000 dollar aan inkomen (in 1984 dollars) maakt een persoon 2 procent blijer. Een rekensommetje leert dat elke blije vriend op sociale netwerken dus 22.500 dollar waard is.

Op sociale netwerken is het dus eigenlijk net zoals in het echte leven: als je lacht, lacht de wereld je toe. Dus de tip van de dag: Voeg overal blije foto’s toe aan je profielen op sociale netwerken!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Op sociale netwerken meer vrienden als je vrolijk bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.