Niels Bijvoet 10 februari 2011 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Zowel Facebook als Google schijnen plannen te hebben om Twitter over te nemen. Dit meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Er zouden al gesprekken zijn gevoerd, waarbij over bedragen is gesproken van acht tot tien miljard dollar.

Vooralsnog hebben de gesprekken geen resultaat of overeenkomst opgeleverd, meldt The Wall Street Journal. Het genoemde mogelijke overnamebedrag van 8 tot 10 miljard dollar is overigens verrassend hoog; in december 2010 werd social media-platform Twitter namelijk nog geschat op een waarde van ‘slechts’ 3,7 miljard dollar.

Twitter draait nog geen winst

Het genoemde overnamebedrag geeft dus (ook) aan wat de potentie van Twitter zou kunnen zijn in de ogen van Google en/of Facebook. Tot op heden heeft de berichtendienst zijn populariteit echter nog niet in winst weten om te zetten. In 2010 behaalde Twitter een omzet van 45 miljoen dollar, aldus de krant. In 2011 zou een omzet van 100 miljoen tot 110 miljoen dollar worden verwacht.

twitter overname google facebook.jpg

Google probeerde het al eerder…

Eerder, in 2009, gingen ook al geruchten rond dat Google Twitter zou willen overnemen. Twitter wil echter een zelfstandig bedrijf blijven, zo is vanuit het bedrijf altijd gezegd. Momenteel werken bij Twitter zo’n 350 mensen, een jaar geleden waren dat er beduidend minder: 100.

Bron: tweakers.net

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Overname Twitter door Facebook of Google?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/