Home » Social Media Marketing » Overname Twitter door Facebook of Google?

Overname Twitter door Facebook of Google?

Zowel Facebook als Google schijnen plannen te hebben om Twitter over te nemen. Dit meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Er zouden al gesprekken zijn gevoerd, waarbij over bedragen is gesproken van acht tot tien miljard dollar.

Vooralsnog hebben de gesprekken geen resultaat of overeenkomst opgeleverd, meldt The Wall Street Journal. Het genoemde mogelijke overnamebedrag van 8 tot 10 miljard dollar is overigens verrassend hoog; in december 2010 werd social media-platform Twitter namelijk nog geschat op een waarde van ‘slechts’ 3,7 miljard dollar.

Twitter draait nog geen winst

Het genoemde overnamebedrag geeft dus (ook) aan wat de potentie van Twitter zou kunnen zijn in de ogen van Google en/of Facebook. Tot op heden heeft de berichtendienst zijn populariteit echter nog niet in winst weten om te zetten. In 2010 behaalde Twitter een omzet van 45 miljoen dollar, aldus de krant. In 2011 zou een omzet van 100 miljoen tot 110 miljoen dollar worden verwacht.

twitter overname google facebook.jpg

Google probeerde het al eerder…

Eerder, in 2009, gingen ook al geruchten rond dat Google Twitter zou willen overnemen. Twitter wil echter een zelfstandig bedrijf blijven, zo is vanuit het bedrijf altijd gezegd. Momenteel werken bij Twitter zo’n 350 mensen, een jaar geleden waren dat er beduidend minder: 100.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail