Wolter Tjeenk Willink 27 februari 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Overture heet in Europa vanaf vandaag Yahoo! Search Marketing. De naamswijziging is een logisch gevolg van de overname van Overture door Yahoo! in 2003. Als Yahoo! Search Marketing hoopt het bedrijf een grotere doelgroep aan te spreken.

"De naam Overture is bij kleinere en branchevreemde partijen nauwelijks bekend," aldus Joost Hagesteijn, de Nederlandse country manager van Yahoo!. In de Verenigde Staten wijzigde Overture de naam vorig jaar al in Yahoo! Search Marketing. De dochteronderneming van Yahoo! is gespecialiseerd in gesponsorde tekstadvertenties: het plaatsen van reclamelinks bij zoekresultaten en op inhoudelijk relevante pagina's. Daarmee is het een directe concurrent van Google Adwords.

In Nederland groeide de omzet van Yahoo! Search Marketing afgelopen jaar met 155 procent, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. De meeste groei werd gerealiseerd in de sectoren 'Home & Garden' (308%), 'Food & Drink' (271%) en 'Education & Career' (231%). Belangrijke ontwikkeling is volgens het bedrijf dat een steeds groter marktaandeel wordt gerealiseerd in samenwerking met Search Engine Marketing Bureaus (SEM's) als Traffic Builders B.V. en traditionele mediabureaus.

Bron: Emerce

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Overture wordt Yahoo Search Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.