Overture wordt Yahoo Search Marketing

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Overture heet in Europa vanaf vandaag Yahoo! Search Marketing. De naamswijziging is een logisch gevolg van de overname van Overture door Yahoo! in 2003. Als Yahoo! Search Marketing hoopt het bedrijf een grotere doelgroep aan te spreken.

"De naam Overture is bij kleinere en branchevreemde partijen nauwelijks bekend," aldus Joost Hagesteijn, de Nederlandse country manager van Yahoo!. In de Verenigde Staten wijzigde Overture de naam vorig jaar al in Yahoo! Search Marketing. De dochteronderneming van Yahoo! is gespecialiseerd in gesponsorde tekstadvertenties: het plaatsen van reclamelinks bij zoekresultaten en op inhoudelijk relevante pagina's. Daarmee is het een directe concurrent van Google Adwords.

In Nederland groeide de omzet van Yahoo! Search Marketing afgelopen jaar met 155 procent, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. De meeste groei werd gerealiseerd in de sectoren 'Home & Garden' (308%), 'Food & Drink' (271%) en 'Education & Career' (231%). Belangrijke ontwikkeling is volgens het bedrijf dat een steeds groter marktaandeel wordt gerealiseerd in samenwerking met Search Engine Marketing Bureaus (SEM's) als Traffic Builders B.V. en traditionele mediabureaus.

Bron: Emerce


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.