Oxxio banner battle: welk bureau maakt de best converterende banner?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Oxxio's OscarSinds enkele maanden verzorgt Traffic Builders alle campagnes via het Google Adwords netwerk, zoekmachine-optimalisatie (SEO) en de conversie-optimalisatie/webanalytics voor energiebedrijf Oxxio. Als partner werd ons onlangs gevraagd of we konden assisteren in het vinden van een bureau dat de nieuwe creatieve/strategische partner voor de bannercampagnes van Oxxio wil worden. In een brainstorm ontstond het idee om er een soort publieke pitch van te maken.

Frank Janssen van Frankwatching vond het een interessant experiment en durfde de uitdaging wel aan. Lees meer over de opdracht, het wedstrijdelement en hoe we er in de komende weken hier over gaan communiceren.


Oxxio banner battle
Zodoende introduceren we bij deze graag de Oxxio banner battle. Het idee van deze battle is dat creatief/strategische bureaus die denken voor Oxxio de beste partner te zijn op dit vlak mee doen aan deze experimentele, publieke wedstrijd. Het proces ziet er als volgt uit:

  1. Geïnteresseerde bureaus dienen zich aan te melden bij Oxxio (zie presentatie) vóór 28 mei;
  2. Deelnemende bureaus ontvangen de benodigde input (o.a. grafisch materiaal) voor het maken van een eerste schets of concept;
  3. Oxxio selecteert op basis van ingezonden concepten en referentiecases 2-3 bureaus voor een nadere kennismaking. Deze bureauselectie zal tussentijds ook hier bekend worden gemaakt;
  4. Deze 2-3 bureaus krijgen de opdracht (tegen een vergoeding) om een bannerset te ontwikkelen voor een testcampagne, waarin de banners tegen elkaar worden getest;
  5. Het bureau met het best converterende concept wordt de nieuwe creatieve/strategische partner van Oxxio voor alle bannercampagnes en zal ook op Frankwatching en Traffic Builders’ TBlog worden gepresenteerd als winnaar van deze wedstrijd.

Briefing & contactgegevens
Onderstaand de presentatie over de Oxxio banner battle met daarin de contactgegevens en alle benodigde informatie voor deelnemende bureaus.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reactie op dit experiment en nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de Oxxio banner battle.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

Nieuwsbrieven
Email*
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
 

Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement