Wolter Tjeenk Willink 20 mei 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Oxxio's OscarSinds enkele maanden verzorgt Traffic Builders alle campagnes via het Google Adwords netwerk, zoekmachine-optimalisatie (SEO) en de conversie-optimalisatie/webanalytics voor energiebedrijf Oxxio. Als partner werd ons onlangs gevraagd of we konden assisteren in het vinden van een bureau dat de nieuwe creatieve/strategische partner voor de bannercampagnes van Oxxio wil worden. In een brainstorm ontstond het idee om er een soort publieke pitch van te maken.

Frank Janssen van Frankwatching vond het een interessant experiment en durfde de uitdaging wel aan. Lees meer over de opdracht, het wedstrijdelement en hoe we er in de komende weken hier over gaan communiceren.


Oxxio banner battle
Zodoende introduceren we bij deze graag de Oxxio banner battle. Het idee van deze battle is dat creatief/strategische bureaus die denken voor Oxxio de beste partner te zijn op dit vlak mee doen aan deze experimentele, publieke wedstrijd. Het proces ziet er als volgt uit:

 1. Geïnteresseerde bureaus dienen zich aan te melden bij Oxxio (zie presentatie) vóór 28 mei;
 2. Deelnemende bureaus ontvangen de benodigde input (o.a. grafisch materiaal) voor het maken van een eerste schets of concept;
 3. Oxxio selecteert op basis van ingezonden concepten en referentiecases 2-3 bureaus voor een nadere kennismaking. Deze bureauselectie zal tussentijds ook hier bekend worden gemaakt;
 4. Deze 2-3 bureaus krijgen de opdracht (tegen een vergoeding) om een bannerset te ontwikkelen voor een testcampagne, waarin de banners tegen elkaar worden getest;
 5. Het bureau met het best converterende concept wordt de nieuwe creatieve/strategische partner van Oxxio voor alle bannercampagnes en zal ook op Frankwatching en Traffic Builders’ TBlog worden gepresenteerd als winnaar van deze wedstrijd.

Briefing & contactgegevens
Onderstaand de presentatie over de Oxxio banner battle met daarin de contactgegevens en alle benodigde informatie voor deelnemende bureaus.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reactie op dit experiment en nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de Oxxio banner battle.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Oxxio banner battle: welk bureau maakt de best converterende banner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/