WAT IS HUBSPOT?

Voor commerciële teams in bedrijven is HubSpot kort samengevat een alles-in-één platform dat software-hubs op het gebied van sales, marketing en service bij elkaar brengt en zorgt dat zij elkaar kunnen versterken. Centraal in het platform staat een CRM, dat vanuit alle hubs benaderbaar is. Traffic Builders is een van de weinige partners van HubSpot in Nederland en neemt je graag mee in de wereld van HubSpot inbound marketing.

 

 

HOE WERKT HUBSPOT INBOUND MARKETING?

Heel simpel gezegd is inbound marketing het contact leggen met je potentiële en bestaande klanten door ze op het juiste moment de content te bieden waarnaar ze op zoek zijn in plaats van het pushen van een boodschap op een ongeschikt moment. Daarom zijn alle medewerkers die met klanten te maken hebben, in HubSpot met elkaar verbonden.

In de praktijk betekent deze integratie dat sales-, -marketing- en servicemedewerkers van elkaars interactie met klanten gebruikmaken en hun communicatie en acties zo versterken. Al aan het begin van een klantreis, als een klant nog prospect is, kan de verzamelde informatie van verschillende klanten worden gebruikt om meer uit het verkoopproces te halen. Als bedrijven HubSpot gaan gebruiken, leidt dat vaak tot een fors hogere ROI (tot wel 40 % beter!) Het platform raakt steeds beter afgestemd op wat klanten willen, wat tot meer verkeer leidt, meer conversies, meer klanttevredenheid en daarmee meer klanten die blijven terugkomen.

 

HUBSPOT CRM EN HUBS

Het (gratis) CRM bevat alle informatie over de klant, onder andere:

 • Bedrijfsgegevens;
 • Mails;
 • Mail tracking;
 • Contracten;
 • E-mailtemplates;
 • Formulieren;
 • Logs van telefoontjes.

Kortom, alles wat je op enig moment bij de hand wilt hebben en waaruit je de informatie filtert die je op dat ogenblik het beste kunt gebruiken. Er zijn allerlei inzichten en statistieken beschikbaar, zoals de verkeersanalysetool, die het verkeer op je site meet en de traffic analytics tool, die de gegevens analyseert. Veel taken en workflows kunnen worden geautomatiseerd. Het salesproces wordt daarmee veel efficiënter en dat bespaart je tijd.

HUBS ALS STANDALONE SOFTWARE OF GECOMBINEERD GEBRUIKEN

De drie hubs (sales, marketing en service) zijn overigens ook als standalone software te gebruiken, maar vooral samen bieden ze de voordelen van échte synergie. Iedere ondernemer kent de problemen die ontstaan uit het niet op elkaar afgestemd zijn van medewerkers van die afdelingen: ontbrekende contracten, niet van elkaars communicatie met de klant op de hoogte zijn, verschil in kennis van de behoeften van de klant.

Steeds meer bedrijven beseffen dat een soepele samenwerking tussen sales, marketing en service noodzakelijk is om klanten te werven, tevreden te maken en blij te houden. Die afstemming is vaak lastiger in grote bedrijven. Daarom is HubSpot schaalbaar (voor de hubs zijn starter-, professional – en -enterprise-versies, die op de behoefte van kleine en grotere organisaties afgestemd zijn) en steekt  het met kop en schouders uit boven andere sales- en marketingplatforms.

HUBSPOT EN REAN

Op het ideale moment, de juiste plaats en met de best mogelijke boodschap je doelgroep bereiken, dat is wat een marketingteam idealiter doet om salesmedewerkers de gelegenheid te bieden om met een prospect in contact te komen en met de juiste inzichten het verkoopgesprek te kunnen aangaan. Het is ook de basis van Traffic Builders’ eigen marketing-model en -framework REAN. Dat we HubSpot-partner zijn, is voor ons dan ook een logische keuze.

 

HUBSPOT INBOUND MARKETING & SALES

Bedrijven die klanten lukraak met informatie bestoken (‘outbound’), boeken met hun marketing en sales minder succes dan slimme bedrijven die op het moment inspelen dat de klant ergens naar op zoek is (‘inbound’). Integratie van systemen, software, vele koppelingen en API’s met bijvoorbeeld jouw bestaande CRM (zoals Salesforce of MS Dynamics) zijn standaard beschikbaar.

De marketinghub biedt o.a. de mogelijkheid om met een geïntegreerd CMS gemakkelijk landingspagina’s en andere content te genereren en optimaliseren (SEO).

HubSpot kan ook met je bestaande tooling worden gecombineerd; denk daarbij aan tools die je gebruikt voor conversie-optimalisatie of voor marketing automation.

HUBSPOT SERVICE

Service is de meest recent toegevoegde hub aan het HubSpot-platform. Na een conversie van prospect naar klant zul je aan de relatie moeten blijven werken om je nieuwe klant te blijven verrassen met content.

Met de feedback die je klanten geven, doet iedereen in de organisatie die met klanten in contact is, zijn/haar voordeel. Zo wordt een duurzame relatie opgebouwd en ontstaat een band die niet alleen voor cross- en upsells zorgt, maar ook van je klant een promoter maakt.  

HubSpot service biedt enorm veel functionaliteit, onder andere:

 • Tickets-tool
 • Conversations-tool
 • Geschiedenis van de klant
 • Analytische tooling
 • Terugkoppeling van de klant
 • Workflows
 • Automation van service-communicatie (ook chatbots)
 • Live chat

HUBSPOT PARTNER TRAFFIC BUILDERS

Benieuwd hoe inbound marketing en HubSpot gaan bijdragen aan jouw bedrijfssuccessen? We vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden. Als Hubspot Partner kunnen we je daarnaast begeleiden bij de inrichting van de software en alle mogelijkheden die het CRM-systeem biedt.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Cherrelle

Neem contact op

Onze liefde voor challengers

Wij houden van een uitdaging

Bij Traffic Builders hebben wij allemaal een diepgewortelde passie voor digital marketing. Wij zijn op een sympathieke manier kritisch en eigenwijs, waardoor we continue elkaar en onze opdrachtgevers uitdagen voor een nog beter resultaat. Wil je weten met welke opdrachtgevers wij een digital marketing uitdaging aan zijn gegaan?

Meer uitdagingen

Onze partners