Picasa van Google kan gezichten herkennen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Picasa, het fotoprogramma van Google, krijgt er één dezer dagen een leuke en handige functie bij. Picasa 3.0 beta wordt door Google namelijk voorzien van gezichtsherkenning. De overname van Neven Vision door Google heeft bijgedragen aan deze functie voor Picasa.

Net als Google Streetview zal de nieuwe versie van Picasa dus gezichten van personen op een foto kunnen herkennen. Bij een nieuwe foto wordt de gebruiker gevraagd om tags (bij voorkeur de namen van de personen) in te vullen. Mochten deze personen later op foto's in Picasa opduiken, dan weet de applicatie van Google zelf de personen te indentificeren op basis van deze eerder verkregen informatie.

Deze door Google geïmplementeerde technologie in Picasa maakt de applicatie buitengewoon levendig en leuk om mee te werken. De technologie is echter nog niet 100% accuraat. Zo werkt de gezichtsherkenning het beste wanneer een persoon recht in de camera kijkt. Foto's die een persoon vanuit een andere hoek of in een andere belichting tonen, kunnen Picasa nog wel op het verkeerde been zetten.

Picasa is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows. Of en wanneer Google met een versie van Picasa voor de Mac komt, is nog onbekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.