Populariteit Google enorm

De populariteit van Google onder de zoekmachines is groot, zoveel was al duidelijk. Dat Google als onderdeel van het totale internetverkeer ook behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft, viel dus ook wel te verwachten. Google is volgens recent onderzoek zelfs de grootste speler ter wereld.

Google stond al bekend als ’s werelds populairste zoekmachine. Nu blijkt Google ook ’s werelds populairste websitenetwerk. De zoekmachine pakt samen met alle zustersites, waaronder YouTube en Gmail, 6 procent van het totale internetverkeer. Van dit totale internetverkeer wordt trouwens het overgrote deel verdeeld onder enkele tientallen sites.

Uit het onderzoek bleek, naast de grote populariteit van Google, dat 150 websites en netwerken voor de helft van het dataverkeer zorgen. Vooral netwerken als dat van Google, Microsoft en Facebook pakken hiervan een groot deel. Dit is het gevolg van overnames van kleine spelers door grote websites, zoals onder andere de overname van Friendfeed door Facebook en de deal tussen Microsoft en Yahoo! die allebei eerder dit jaar plaatsvonden.