Presentatie "conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes" - IMME 2010

Geschatte leestijd: 2 minuten

Tijdens de IMME 2010 mocht ik gisteren een presentatie verzorgen met als thema “conversie-attributie”, ook wel “campagne-attributie” of “source mapping” genoemd. In de presentatie getiteld “conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes” wordt ingegaan op de problematiek rondom het toekennen van conversiewaarde aan marketingkanalen wanneer een bezoeker via meerdere kanalen is binnengekomen alvorens te converteren naar de gewenste doelactie.


IMME 2010, het Interactive Marketing en Media Event dat in combinatie met de Webwinkel Vakdagen werd georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht, was goed bezocht. De zaal was vol en de reacties op de presentatie waren lovend, waarvoor dank. Ik ben ervan overtuigd dat conversie-attributie één van de meest belangrijke trends gaat worden van 2010/2011. Online marketeers zijn er nu nog niet zo gek veel mee bezig; deels door het “onbewust onbekwaam” zijn en anderzijds doordat de populaire webanalytics tools als Google Analytics nog niet in staat zijn conversie-attributie toe te passen.

Bekijk of download de presentatie “conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes”
In deze presentatie meer informatie over de problematiek en uitdagingen rondom conversie-attributie. Daarnaast zijn in deze versie slides opgenomen die niet zijn gepresenteerd tijdens IMME. Hierin wordt een attributie model uitgelicht dat kan worden gebruikt om op basis van gecombineerde Last Cookie Counts en First Cookie Counts conversiedata te bepalen, welke rol welk online marketingkanaal in de marketingmix vervult. Dit conversie-attributiemodel wordt het zogeheten “Appropriate Attribution” model genoemd.

Wilt u ook méér rendement uit uw online marketingbudget?
Neem dan contact met ons op. We bekijken graag samen met u de mogelijkheden van conversie-optimalisatie en conversie-attributie. Zo kunnen we u helpen met het vergaren van conversiedata met onze inhouse tools om aan de hand daarvan een conversie-attributiemodel te ontwikkelen dat past bij uw organisatie. Ook koppeling met uw CRM systeem is mogelijk.

Bel document.write(nummer);
+31(0)36 53 742 41 of laat ons u terugbellen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.