Presentatie “conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes” – IMME 2010

Tijdens de IMME 2010 mocht ik gisteren een presentatie verzorgen met als thema “conversie-attributie”, ook wel “campagne-attributie” of “source mapping” genoemd. In de presentatie getiteld “conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes” wordt ingegaan op de problematiek rondom het toekennen van conversiewaarde aan marketingkanalen wanneer een bezoeker via meerdere kanalen is binnengekomen alvorens te converteren naar de gewenste doelactie.


IMME 2010, het Interactive Marketing en Media Event dat in combinatie met de Webwinkel Vakdagen werd georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht, was goed bezocht. De zaal was vol en de reacties op de presentatie waren lovend, waarvoor dank. Ik ben ervan overtuigd dat conversie-attributie één van de meest belangrijke trends gaat worden van 2010/2011. Online marketeers zijn er nu nog niet zo gek veel mee bezig; deels door het “onbewust onbekwaam” zijn en anderzijds doordat de populaire webanalytics tools als Google Analytics nog niet in staat zijn conversie-attributie toe te passen.

Bekijk of download de presentatie “conversie meten in cross-mediale online marketing campagnes”
In deze presentatie meer informatie over de problematiek en uitdagingen rondom conversie-attributie. Daarnaast zijn in deze versie slides opgenomen die niet zijn gepresenteerd tijdens IMME. Hierin wordt een attributie model uitgelicht dat kan worden gebruikt om op basis van gecombineerde Last Cookie Counts en First Cookie Counts conversiedata te bepalen, welke rol welk online marketingkanaal in de marketingmix vervult. Dit conversie-attributiemodel wordt het zogeheten “Appropriate Attribution” model genoemd.

Wilt u ook méér rendement uit uw online marketingbudget?
Neem dan contact met ons op. We bekijken graag samen met u de mogelijkheden van conversie-optimalisatie en conversie-attributie. Zo kunnen we u helpen met het vergaren van conversiedata met onze inhouse tools om aan de hand daarvan een conversie-attributiemodel te ontwikkelen dat past bij uw organisatie. Ook koppeling met uw CRM systeem is mogelijk.

Bel document.write(nummer);
+31(0)36 53 742 41 of laat ons u terugbellen.