Wolter Tjeenk Willink 15 januari 2007 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Google test zogenaamde "related searches". Blogger Joe Whyte stuitte bij toeval op de related searches resultaten voor zoekopdracht “web hosting”. De gerelateerde zoekopdrachten werden getoond in een extra box  onderaan de reguliere zoekresultaten. Het was al langer bekend dat Google related searches zou gaan tonen, maar tot nu toe kon het verschijnen van de suggesties voor gerelateerde zoekopdrachten niet worden gereproduceerd.

Gerelateerde zoekopdrachten zijn zowel voor online marketeers als zoekmachinegebruikers erg handig. De suggesties bieden bijvoorbeeld mogelijkheden tot verfijning van een zoekopdracht. hierdoor kan het zoeken een stuk resultaatgerichter worden wat weer de algehele tevredenheid over de resultaten verhoogt. Voor hen die zich bezig houden met zoekmachinemarketing kan de tool onder meer handig zijn voor het geven van nieuwe keyword suggesties waaraan men zelf wellicht niet zou hebben gedacht.

 

De marketeer kan zien welke zoekopdrachten de belangrijkste alternatieven zijn. Hiermee kan hij bepalen of zijn producten/diensten aanbod daar op aansluit om vervolgens 2 stappen te nemen: producten/diensten aanbod uitbreiden wanneer nodig, de site ook marketen op die gerelateerde zoekopdrachten.

Concurrent Ask doet dit zeer succesvol al langer: “web hosting”. Ask biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht verder te specificeren of breder te maken.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Related searches bij Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.