Related searches bij Google

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google test zogenaamde "related searches". Blogger Joe Whyte stuitte bij toeval op de related searches resultaten voor zoekopdracht “web hosting”. De gerelateerde zoekopdrachten werden getoond in een extra box  onderaan de reguliere zoekresultaten. Het was al langer bekend dat Google related searches zou gaan tonen, maar tot nu toe kon het verschijnen van de suggesties voor gerelateerde zoekopdrachten niet worden gereproduceerd.

Gerelateerde zoekopdrachten zijn zowel voor online marketeers als zoekmachinegebruikers erg handig. De suggesties bieden bijvoorbeeld mogelijkheden tot verfijning van een zoekopdracht. hierdoor kan het zoeken een stuk resultaatgerichter worden wat weer de algehele tevredenheid over de resultaten verhoogt. Voor hen die zich bezig houden met zoekmachinemarketing kan de tool onder meer handig zijn voor het geven van nieuwe keyword suggesties waaraan men zelf wellicht niet zou hebben gedacht.

 

De marketeer kan zien welke zoekopdrachten de belangrijkste alternatieven zijn. Hiermee kan hij bepalen of zijn producten/diensten aanbod daar op aansluit om vervolgens 2 stappen te nemen: producten/diensten aanbod uitbreiden wanneer nodig, de site ook marketen op die gerelateerde zoekopdrachten.

Concurrent Ask doet dit zeer succesvol al langer: “web hosting”. Ask biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht verder te specificeren of breder te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.