Release Firefox 4 weer later

De release van Firefox 4, de multiplatformbrowser, schuift vermoedelijk op naar maart 2011. Het wegwerken van blocker bugs duurt langer dan was verwacht. Ondertussen wordt er ook al hard gewerkt aan Firefox 5.

Firefox 4: maart 2011?

Damon Sicore, director of platform engineering bij Mozilla, heeft laten weten dat de geplande release van Firefox 4 eind februari niet wordt gehaald. Het aantal blockers, bugs die een final release in de weg staan, zou nog te groot zijn. Geprobeerd wordt nu, om na na elf bètarondes, de release candidate van de opensourcebrowser op 25 februari uit te brengen. De final release van Firefox 4 zou in de loop van maart moeten plaatsvinden.

firefox 4.jpg

Ook voor Firefox 5 zijn er al plannen…

Terwijl de introductie van Firefox 4 dus nog moet plaatsvinden, worden er al plannen gemaakt voor versie 5 van de browser. Nadat Mozilla in Firefox 4 de interface al vereenvoudigde, gaan er nu mock-ups rond van Firefox 5 waarin de gui (= graphical user interface) zich aanpast aan de bezochte website.

‘Zoekveld schrappen’

Een idee is bijvoorbeeld om een menu te laten verschijnen waarin sitespecifieke functies worden getoond. Zo zou een Facebook-gebruiker via een snelmenu diverse functies van de sociale-netwerksite kunnen selecteren. Verder zijn er plannen om het aparte zoekveld te schrappen, een concept dat al werd doorgevoerd in Google Chrome. Firefox 5 moet nog dit jaar beschikbaar komen.

Bron: Tweakers.net