Release Firefox 4 weer later

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De release van Firefox 4, de multiplatformbrowser, schuift vermoedelijk op naar maart 2011. Het wegwerken van blocker bugs duurt langer dan was verwacht. Ondertussen wordt er ook al hard gewerkt aan Firefox 5.

Firefox 4: maart 2011?

Damon Sicore, director of platform engineering bij Mozilla, heeft laten weten dat de geplande release van Firefox 4 eind februari niet wordt gehaald. Het aantal blockers, bugs die een final release in de weg staan, zou nog te groot zijn. Geprobeerd wordt nu, om na na elf bètarondes, de release candidate van de opensourcebrowser op 25 februari uit te brengen. De final release van Firefox 4 zou in de loop van maart moeten plaatsvinden.

firefox 4.jpg

Ook voor Firefox 5 zijn er al plannen…

Terwijl de introductie van Firefox 4 dus nog moet plaatsvinden, worden er al plannen gemaakt voor versie 5 van de browser. Nadat Mozilla in Firefox 4 de interface al vereenvoudigde, gaan er nu mock-ups rond van Firefox 5 waarin de gui (= graphical user interface) zich aanpast aan de bezochte website.

‘Zoekveld schrappen’

Een idee is bijvoorbeeld om een menu te laten verschijnen waarin sitespecifieke functies worden getoond. Zo zou een Facebook-gebruiker via een snelmenu diverse functies van de sociale-netwerksite kunnen selecteren. Verder zijn er plannen om het aparte zoekveld te schrappen, een concept dat al werd doorgevoerd in Google Chrome. Firefox 5 moet nog dit jaar beschikbaar komen.

Bron: Tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.