Wolter Tjeenk Willink 29 maart 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Remarketing in Google Adwords wordt deze week officieel uitgerold en beschikbaar voor alle adverteerders. Dit heeft Google onlangs bekend gemaakt. “Google Remarketing”, ook wel “retargeting” genoemd, heeft daarmee bijna een jaar in bèta gezeten.


Google Remarketing uitgelegd
Google Remarketing stelt u in staat om bezoekers die eerder via Google Adwords op de website zijn gekomen in een later stadium een banner te tonen op basis van hun zoekopdracht. Dit is ideaal om onder de aandacht te blijven bij bezoekers  gedurende alle fasen van het online oriëntatie- of koopproces. Zo kunt u bijvoorbeeld uitsluitend bezoekers die niet direct zijn geconverteerd na een bezoek via Google Adwords, een banner tonen op websites uit het Google Inhoudsnetwerk. Deze banner kan bovendien specifiek worden afgestemd op de eerder gebruikte zoekopdracht.

Recentelijk maakten we een videoblog over remarketing, waarin collega Frans van Dolderen het concept toelicht.

Belang targeting
Google Remarketing belooft een groot succes te worden. Toch blijft aandacht voor een juiste targeting van groot belang; aan wie wil men de banners laten zien, en met welk doel? De kwaliteit van het bereik dat men creëert is weliswaar hoger, maar men kan er niet zonder meer vanuit gaan dat remarketing uitsluitend tot beter converterende bannercampagnes leidt.

Enkele voorbeelden:

  • een Google remarketing campagne op het segment bezoekers dat onze diensten- en referentiepagina’s heeft bekeken, is succesvol in het genereren van conversies gemeten naar ratio. Het bereik zal echter relatief klein zijn;
  • eenzelfde remarketing campagne gericht op alleen het verkeer dat op TBlog komt, is gemeten naar bereik effectiever maar kent een lagere conversieratio. Dit omdat het blog ook wordt gelezen door bestaande relaties, concullega’s en de ca. 300 mensen per maand die via een oude blogpost nog altijd binnen komen op de woordcombinatie “ik doe een gok”, om maar wat te noemen.

Resultaten Traffic Builders
Uiteraard heeft ook Traffic Builders afgelopen maanden zowel met diverse opdrachtgevers als voor de eigen website getest met remarketing. De resultaten zijn zeer positief te noemen, met name omdat we net even wat creatiever zijn geweest in het toepassen van remarketing. Ook buiten het Inhoudsnetwerk van Google Adwords om. Ik kreeg zelfs van meerdere mensen uit het netwerk signalen dat men de banner van Traffic Builders in februari wel erg vaak voorbij zag komen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op, of wacht even de cases af die komende weken geleidelijk aan op TBlog zullen verschijnen.

 

 

 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Remarketing Google Adwords uit bèta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/