Remarketing Google Adwords uit bèta

Geschatte leestijd: 2 minuten

Remarketing in Google Adwords wordt deze week officieel uitgerold en beschikbaar voor alle adverteerders. Dit heeft Google onlangs bekend gemaakt. “Google Remarketing”, ook wel “retargeting” genoemd, heeft daarmee bijna een jaar in bèta gezeten.


Google Remarketing uitgelegd
Google Remarketing stelt u in staat om bezoekers die eerder via Google Adwords op de website zijn gekomen in een later stadium een banner te tonen op basis van hun zoekopdracht. Dit is ideaal om onder de aandacht te blijven bij bezoekers  gedurende alle fasen van het online oriëntatie- of koopproces. Zo kunt u bijvoorbeeld uitsluitend bezoekers die niet direct zijn geconverteerd na een bezoek via Google Adwords, een banner tonen op websites uit het Google Inhoudsnetwerk. Deze banner kan bovendien specifiek worden afgestemd op de eerder gebruikte zoekopdracht.

Recentelijk maakten we een videoblog over remarketing, waarin collega Frans van Dolderen het concept toelicht.

Belang targeting
Google Remarketing belooft een groot succes te worden. Toch blijft aandacht voor een juiste targeting van groot belang; aan wie wil men de banners laten zien, en met welk doel? De kwaliteit van het bereik dat men creëert is weliswaar hoger, maar men kan er niet zonder meer vanuit gaan dat remarketing uitsluitend tot beter converterende bannercampagnes leidt.

Enkele voorbeelden:

  • een Google remarketing campagne op het segment bezoekers dat onze diensten- en referentiepagina’s heeft bekeken, is succesvol in het genereren van conversies gemeten naar ratio. Het bereik zal echter relatief klein zijn;
  • eenzelfde remarketing campagne gericht op alleen het verkeer dat op TBlog komt, is gemeten naar bereik effectiever maar kent een lagere conversieratio. Dit omdat het blog ook wordt gelezen door bestaande relaties, concullega’s en de ca. 300 mensen per maand die via een oude blogpost nog altijd binnen komen op de woordcombinatie “ik doe een gok”, om maar wat te noemen.

Resultaten Traffic Builders
Uiteraard heeft ook Traffic Builders afgelopen maanden zowel met diverse opdrachtgevers als voor de eigen website getest met remarketing. De resultaten zijn zeer positief te noemen, met name omdat we net even wat creatiever zijn geweest in het toepassen van remarketing. Ook buiten het Inhoudsnetwerk van Google Adwords om. Ik kreeg zelfs van meerdere mensen uit het netwerk signalen dat men de banner van Traffic Builders in februari wel erg vaak voorbij zag komen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op, of wacht even de cases af die komende weken geleidelijk aan op TBlog zullen verschijnen.

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.