ROI zoekmachine optimalisatie hoger dan van adverteren in zoekmachines

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Een nieuwe studie uitgevoerd door het Amerikaanse zoekmachine optimalisatie & -marketing bureau iProspect geeft aan dat zoekmachine optimalisatie kostenefficiënter is dan adverteren in zoekmachines middels PPC-programma´s als Google Adwords, Overture (Yahoo Search Marketing) en het nog in Nederland te lanceren MSN Ad. 35% van de ondervraagde marketeers gaf aan een hogere ROI te halen uit zoekmachine optimalisatie dan uit adverteren in zoekmachines. Slechts 11% ondervond het tegendeel. 

Het onderzoek gaat tevens in op het feit dat weinig marketeers de ROI van zoekmachine marketing nauwgezet meten. Enkele weken geleden schreven we hierover al een artikel genaamd "zoekmachine marketing en ROI" naar aanleiding van enkele gesprekken met o.a. Google, Overture en enkele potentiele cliënten.

Het onderzoek is te downloaden via iProspect.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.