ROI zoekmachine optimalisatie hoger dan van adverteren in zoekmachines

Geschatte leestijd: 1 minuten
Een nieuwe studie uitgevoerd door het Amerikaanse zoekmachine optimalisatie & -marketing bureau iProspect geeft aan dat zoekmachine optimalisatie kostenefficiënter is dan adverteren in zoekmachines middels PPC-programma´s als Google Adwords, Overture (Yahoo Search Marketing) en het nog in Nederland te lanceren MSN Ad. 35% van de ondervraagde marketeers gaf aan een hogere ROI te halen uit zoekmachine optimalisatie dan uit adverteren in zoekmachines. Slechts 11% ondervond het tegendeel. 

Het onderzoek gaat tevens in op het feit dat weinig marketeers de ROI van zoekmachine marketing nauwgezet meten. Enkele weken geleden schreven we hierover al een artikel genaamd "zoekmachine marketing en ROI" naar aanleiding van enkele gesprekken met o.a. Google, Overture en enkele potentiele cliënten.

Het onderzoek is te downloaden via iProspect.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.