Wolter Tjeenk Willink 06 mei 2005 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

De innovators onder de marketeers hebben een nieuw speeltje ontdekt: RSS feeds. RSS is een medium waarmee berichten die worden gepost op een website, blog of forum, direct kunnen worden opgepikt door gespecialiseerde RSS zoekmachines. Op deze wijze is een bedrijf in staat om haar doelgroep continu en "on the fly" op de hoogte te houden van nieuws, aankondigingen, of gewijzigde content op een website, zoals artikelen. Een nieuw zoekmachinemarketing kanaal is geboren.

RSS feeds kunnen zorgdragen voor een enorme toestroom van verkeer naar een website. RSS wordt gezien als de opvolger van e-mail nieuwsbrieven omdat het medium niet spam-gevoelig is en men zich te allen tijde kan uitschrijven voor een RSS feed, zonder daarvoor ingewikkelde afmeldprocedures te hoeven doorlopen. Hiermee vormen RSS feeds en blogs de grootst groeiende mediatypen op internet.

RSS feeds opzetten en aanmelden bij RSS zoekmachines
Hoe u een goede RSS feed opzet? Het begint met kwalitatief goede content. Alleen dan kan een RSS feed succesvol worden. zorg er dus voor dat uw website goede content bevat en draag tevens zorg voor nieuwswaarde: een RSS feed op een website die niet dagelijks of minimaal een paar keer per week wordt geupdate is niet waardevol genoeg voor velen.

RSS feeds en zoekmachinemarketing
De grootste uitdaging van een website met RSS feed is het genereren van terugkomende bezoekers. Content moet dus "sticky" zijn. Voor een organisatie betekent dit dat ze haar RSS-ontvangers niet moet proberen te vervelen met algemene infromatie zoals generiek nieuws, daarvoor hebben we portals als NU.nl al. Poog eerder een themagebonden portal op te zetten met artikelen en themarelevant nieuws. Op den duur zalt u zien dat men naar uw RSS feed gaat verwijzen, hetgeen een positieve invloed zal hebben op uw zoekmachinemarketing als gevolg van een stijgende linkpopulariteit.

Zie in dit kader tevens het artikel over zoekmachinemarketing en PR.

Dit artikel is eenbewerking van de Search Day newsletter, nummer 1042.

Workshops zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine-adverteren
Wilt u zelf aan de slag met zoekmachine-optimalisatie of het adverteren in zoekmachines via advertetnienetwerken als Google Adwords? Schrijf u dan in voor de workshop zoekmachine-optimalisatie of de workshop Google Adwords / zoekmachine-adverteren. Deze interactieve maatwerk workshops worden zowel op basis van open inschrijving als incompany gegeven.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on RSS het nieuwe zoekmachinemarketing kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/