RSS het nieuwe zoekmachinemarketing kanaal

Geschatte leestijd: 2 minuten

De innovators onder de marketeers hebben een nieuw speeltje ontdekt: RSS feeds. RSS is een medium waarmee berichten die worden gepost op een website, blog of forum, direct kunnen worden opgepikt door gespecialiseerde RSS zoekmachines. Op deze wijze is een bedrijf in staat om haar doelgroep continu en "on the fly" op de hoogte te houden van nieuws, aankondigingen, of gewijzigde content op een website, zoals artikelen. Een nieuw zoekmachinemarketing kanaal is geboren.

RSS feeds kunnen zorgdragen voor een enorme toestroom van verkeer naar een website. RSS wordt gezien als de opvolger van e-mail nieuwsbrieven omdat het medium niet spam-gevoelig is en men zich te allen tijde kan uitschrijven voor een RSS feed, zonder daarvoor ingewikkelde afmeldprocedures te hoeven doorlopen. Hiermee vormen RSS feeds en blogs de grootst groeiende mediatypen op internet.

RSS feeds opzetten en aanmelden bij RSS zoekmachines
Hoe u een goede RSS feed opzet? Het begint met kwalitatief goede content. Alleen dan kan een RSS feed succesvol worden. zorg er dus voor dat uw website goede content bevat en draag tevens zorg voor nieuwswaarde: een RSS feed op een website die niet dagelijks of minimaal een paar keer per week wordt geupdate is niet waardevol genoeg voor velen.

RSS feeds en zoekmachinemarketing
De grootste uitdaging van een website met RSS feed is het genereren van terugkomende bezoekers. Content moet dus "sticky" zijn. Voor een organisatie betekent dit dat ze haar RSS-ontvangers niet moet proberen te vervelen met algemene infromatie zoals generiek nieuws, daarvoor hebben we portals als NU.nl al. Poog eerder een themagebonden portal op te zetten met artikelen en themarelevant nieuws. Op den duur zalt u zien dat men naar uw RSS feed gaat verwijzen, hetgeen een positieve invloed zal hebben op uw zoekmachinemarketing als gevolg van een stijgende linkpopulariteit.

Zie in dit kader tevens het artikel over zoekmachinemarketing en PR.

Dit artikel is eenbewerking van de Search Day newsletter, nummer 1042.

Workshops zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine-adverteren
Wilt u zelf aan de slag met zoekmachine-optimalisatie of het adverteren in zoekmachines via advertetnienetwerken als Google Adwords? Schrijf u dan in voor de workshop zoekmachine-optimalisatie of de workshop Google Adwords / zoekmachine-adverteren. Deze interactieve maatwerk workshops worden zowel op basis van open inschrijving als incompany gegeven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.