Search Engine Ranking Factoren: Inkomende Link Attributen (artikel 4 van 5)

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het voorlaatste deel van onze serie Search Engine Ranking factoren betreft de inkomende link attributen. Deze elementen beïnvloeden de manier waarop Google links van externe websites naar een webpagina ‘weegt’. Deze vertaling/bewerking is gebaseerd op de Search Engine Ranking Factors v2 van SEOmoz. Tussen haakjes staat de gemiddelde waardering van de factoren op een schaal van 1.0 tot 5.0 vermeld.

De Tekst waarmee wordt Gelinked (4.4)
De ‘ankertekst’ van een link is nog steeds één van de belangrijkste factoren om aan de zoekmachines te vertellen waar een website of webpagina over gaat.

De Linkpopulariteit van de Linkende Website (3.6)
Websites met een hoge linkpopulariteit zijn nog altijd het meest interessant voor het verkrijgen van een backlink. Voor de zekerheid: niet te verwarren met Google Pagerank.

Themarelevantie van de Linkende Pagina (3.5)
Naast de tekst waarmee wordt gelinked is de themarelevantie van de linkende pagina een tweede belangrijke factor voor het bepalen van de themarelevantie van links. Links van themarelevante pagina’s dragen meer bij aan rankings dan links van off-topic pagina’s.

Themarelevantie van de Linkende Website (3.2)
Niet alleen de inhoud van een pagina waar van wordt gelinked, maar de inhoud van een website in zijn geheel draagt bij aan de waarde van een link. Themarelevante links vanuit de eigen niche zijn daarom een must.

De Leeftijd van de Link (3.1)
Links met een hogere leeftijd hebben een hogere trust dan nieuwe links. Met name in de eerste maanden hebben links tijd nodig om te ‘rijpen’, alvorens de volledige waarde van de link wordt doorgegeven.

De Tekst rondom de Link (3.1)
Des te themarelevanter de tekst die rondom een link staat, des te themarelevanter de link. Deze factor heeft vanzelfsprekend de meeste waarde indien de tekst van de link ook themarelevant is.

De Interne Linkpopulariteit van de Pagina waarvan wordt Gelinked (2.9)
Links van pagina’s die binnen de structuur van de linkende website een belangrijke plek innemen, tellen zwaarder dan links die dieper in diezelfde website gelegen liggen.

De Domein Extentie van de Linkende Website (2.5)
Met name in de USA zijn links van .edu en .gov websites erg gewild. Omdat deze domeinen vaak al lang bestaan (en niet voor iedereen beschikbaar zijn), hebben ze een hogere trust.

De PageRank van de Linkende Pagina (2.5)
De PageRank zoals weergegeven in de Google Toolbar is nooit up-to-date. Daarom is het niet meer dan een globale graadmeter voor de linkpopulariteit van een website.

Tijdgerelateerde Link Attributen (2.5)
De tijdsspanne en de frequentie waarmee links worden geplaatst, geupdate of verwijderd hebben impact op de trust van de linkpopulariteit.

Tevens verschenen in de search engine ranking serie:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.