Search Engine Ranking Factoren: Negatieve Indexatie/Ranking Attributen (artikel 5 van 5)

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het laatste deel alweer uit deze serie van 5 posts over de Search Engine Ranking factoren. De hieronder beschreven Search Engine Ranking factoren hebben een mogelijk negatief effect op het spideren door de zoekmachines of de rankings in Google. Deze vertaling/bewerking is gebaseerd op de Search Engine Ranking Factors v2 van SEOmoz. Tussen haakjes staat de gemiddelde waardering van de factoren op een schaal van 1.0 tot 5.0 vermeld.

De Server is vaak Onbereikbaar voor Bots (3.8)
Wanneer een website slecht is gehost en de zoekmachines kunnen er vaak niet bij, dan heeft dit een negatief effect op de frequentie waarmee een website wordt gespiderd en de indexatie tout court.

Vergelijkbare, Duplicate of Bestaande Content in de Index (3.6)
Duplicate content wordt door de zoekmachines gezien als minder relevant, waardoor het niet in de normale index wordt getoond. Dit kan in variërende mate de rankings negatief beïnvloeden.

Externe Links naar Lage Kwaliteit/spam Websites (3.5)
Het is niet verstandig om te linken naar spam (bad neighbourhoods) websites. Als de ratio lage kwaliteitlinks versus hoge kwaliteitslinks te hoog is, dan heeft dit een zeer negatief effect op de rankings.

Duplicate Titels en Meta Descriptions (3.3)
Websites waarbij de titels en meta descriptions per pagina niet of nauwelijks van elkaar verschillen, lopen een groter risico op duplicate content issues. Het is een belangrijke reden voor Google om pagina’s in de ‘supplemental index’ te plaatsen.

Deelname in Linknetwerken of het Actief (ver)kopen van Links (3.3)
Afhankelijk van de ratio tussen goede en ‘slechte’ links en de vraag of Google de netwerken al heeft opgemerkt kan dit slecht uitpakken.

Het Overmatig Gebruik van Keywords (3.3)
Het volproppen van titels, meta info en de webpagina met keywords wordt over het algemeen niet gewaardeerd door zowel de bezoeker als de zoekmachines.

Een Lage Reactietijd van de Server (2.8)
Een langzame server geeft geen blijk van trust aan de zoekmachines. Het negatieve effect op de rankings is niet groot, maar de indexatie van de website kan/zal minder frequent plaatsvinden.

Inkomende Links van Spam-sites (2.2)
Net als bij uitgaande links geldt: als de ratio lage kwaliteitlinks versus hoge kwaliteitslinks te hoog is, dan is het effect op de rankings negatief.

Een laag Bezoekersaantal (2.1)
Als zoekmachines via bijvoorbeeld de toolbar en via klikaantallen op zoekresultaten constateren dat er maar weinig bezoekers op een website komen, dan kan dit (in de toekomst) de rankings mogelijk negatief beïnvloeden.

Reeds verschenen in de search engine ranking serie:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.