Interessante SEM Events & Seminars in 2014 op een rij

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. Dit Search Engine Marketing-beursjaar zal in het teken staan van het bovengenoemde gezegde. Veel events en seminars zijn ingestoken op niches, en beslaan zodoende slechts een deel van ons gehele vakgebied zoals SEA, SEO, Webanalytics of Conversie-Optimalisatie. Ook worden de events steeds vaker ingedeeld op basis van branche zoals Finance, E-commerce en Travel. In deze blogpost voor jou een overzicht van SEM-events in 2014 die zeker de moeite waard kunnen zijn om te bezoeken.

Search Engine Marketing Events & Seminars in 2014

Kennis vergaren

Voor marketeers als jij en ik is het vanzelfsprekend zeer belangrijk dat we de focus behouden op wat de winstgevende kanalen van onze organisatie (of die van onze opdrachtgevers) zijn, en dat we de verdieping hierin zoeken om de concurrentie voor te blijven. Deze trend zien we terug in het aanbod van Seminars & Events in 2014.

De afgelopen jaren hebben organisaties onder meer frequenter geïnvesteerd in online marketing-workshops om zo intern het kennisniveau te vergroten. Aangezien workshops (veelal) eenmalige sessies zijn kan er logischerwijs niet van de medewerkers verwacht worden dat 100% van de kennis die overgedragen wordt, ook daadwerkelijk toegepast wordt in de praktijk.

Kennis waarborgen

Om kennis toch te waarborgen én structureel in de praktijk te brengen, zien wij dat steeds meer bedrijven voldoende kennis in-house halen voor veel uitvoerende taken zoals bijvoorbeeld SEO copywriting en het beheren van grote PPC-campagnes, gecombineerd met de deskundigheid en sturende visie van een bureau in de expert-rol.

Actuele inhoudelijke kennis waarborgen blijft een uitdaging en kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door relevante events met een aantrekkelijk programma te bezoeken. Het aanbod is echter enorm. Kies dit jaar dus zorgvuldig aan welk seminar je tijd en geld gaat besteden voor een zo hoog mogelijke ROI op jezelf én je organisatie! Bereid je (keuzes) goed voor, want weet: niet-goed-geld-weg 😉

Kennis-events op een rij, doe er je voordeel mee

Hieronder heb ik voor jou een selectie samengesteld van wat ik denk dat voor vele marketeers interessante kennisevents kunnen zijn in 2014. Dit is overigens MIJN compacte selectie uit het grote aanbod, iedereen moet voor zichzelf natuurlijk bepalen waar behoefte aan is. Wie weet helpt dit lijstje je echter op weg.

NB: mocht je nou écht de diepte in willen gaan, dan zien we je graag op ons nieuwe kantoor (30e & 31e verdieping, what a view) voor een toegespitst kennistraject & maatwerk praktijkbegeleiding.

Overzicht interessante SEM Events & Seminars in 2014

Eventnaam: MARCOM14- Playground
Datum: 3 & 4 Juni 2014
Kosten: Gratis
Plaats: Amsterdam
Locatie: Rai
Beschrijving: Algemeen groot online marketingevent met voor ieder wat wils; Mobile, Branding, E-Commerce en strategieën.

Link: http://www.marcom14.nl/

Eventnaam: MARCOM14- Academy
Datum: 3 & 4 Juni 2014
Kosten: € 175,- (per masterclass)
Plaats: Amsterdam
Locatie: Rai
Beschrijving: Het MARCOM14 event is dit jaar opgesplitst in twee delen, het gratis gedeelte wat hierboven vermeld staat (Playgroud) en daarnaast de Academy. Voor het Academy-gedeelte moet betaald worden per masterclass maar daar krijg je dan ook intensieve diepgaande masterclasses van 2,5 uur elk voor terug zoals: Content strategieën, Brand Utility, Social Media en Multichannel management. Ook krijg je een certificaat voor elke afgeronde masterclass.

Link: http://www.marcom14.nl/programma/academy/

Eventnaam: Search Marketing Thursday
Datum: 12 Juni 2014
Kosten: Gratis
Plaats: Utrecht
Locatie: Meeting Plaza – Hoog Catharijne
Beschrijving: Vier keer per jaar een kort inhoudelijk seminar van 2 uur over zoekmachinemarketing. De laatste keer kwam een van de SEO-consultants van Bol.com vertellen hoe de SEO is ingericht, en gaf hij een stukje achtergrond bij de processen en mensen. Aanmelden kan via de website.

Link: http://www.searchmarketingthursday.nl/


Eventnaam: GAUC – Training Day (Google Analytics User Conference)

Datum: 17 Juni 2014
Kosten: € 440,-
Plaats: Amsterdam
Locatie: Meervaart
Beschrijving: De Training Day is met name gericht op bezoekers die “Hands-on” praktijkervaring op willen doen zoals bureau’s, MKB-ers en PR-Managers. De trainingen zijn opgesplitst in 3 kennisniveaus: Beginner, Intermediate en Advanced. Mijn collega’s Ilona Van De Bildt en Felipe Wesbonk zullen Traffic Builders vertegenwoordigen met de training “Gegevens importeren” in het Advanced-segment.

Link: http://www.gauc.nl/programma-training-day/


Eventnaam: GAUC – Conference Day

Datum: 18 Juni
Kosten: € 340,-
Plaats: Amsterdam
Locatie: Meervaart
Beschrijving: De tweede dag van het GAUC event is meer gericht op de business analisten en CMO’s. De keynotes en masterclasses zijn ook hier opgedeeld in de drie kennisniveaus: Beginner, Intermediate en Advanced. Deze dag zal meer uit zitten & luisteren bestaan. Ook hier zullen Ilona Van Buuren –Van De Bildt en Felipe Wesbonk een uitgebreide presentatie geven over de “Engagement Score”.

Link: http://www.gauc.nl/programma-conference-day/

Eventnaam: Shopping Today (voorheen Thuiswinkel Update) – B2C E-commerce
Datum: 26 September 2014
Kosten: € 350,-
Plaats: Almere
Locatie: Topsportcentrum
Beschrijving: B2C E-commerce event over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van E-commerce. Je kunt hier een mengeling vinden van e-commerce strategieën, de toekomst van E-commerce en verschillende B2C E-commerce. Branches zoals Retail, Finance en Travel worden intensief onder loep gelegd en besproken. Als klap op de vuurpijl zal hier de jaarlijkse Twinkle top 100 worden uitgereikt aangezien Twinkle de organisator is van dit event.

Link: http://www.shoppingtoday.nl/

Eventnaam: B2B E-commerce congres
Datum: 31 oktober 2014
Kosten: € 350,-
Plaats: Houten
Locatie: Van Der Valk – Houten
Beschrijving: Het tweede B2B E-commerce dit jaar waar veel grote bedrijven komen spreken over de toekomst van E-commerce en vooruitstrevende E-commerce strategieën. Wat zijn de uitdagingen in het B2B kanaal? Sluit aan bij de netwerkborrel en luister naar de succesverhalen.

Link: http://www.b2becommercecongres.nl/

Eventnaam: Digital Content Marketing Congres
Datum: 4 November 2014
Kosten: € 299,-
Plaats: Leusden
Locatie: Beeckestijn Business School
Beschrijving: Dit grote Contentmarketing Congres heeft haar programma in drie delen ingedeeld: Het merk, Geld verdienen en Strategie. Elke 45 minuten zal er een andere spreker zijn en per spreker ook nog een ronde tafel sessie waar direct vragen gesteld kunnen worden.

Link: http://congres.digitalcontentmarketing.nl/

Eventnaam: Emerce – Events per branche
Datum: Variabel
Kosten: € 295,- tot € 495,-
Plaats: Amsterdam
Locatie: Pakhuis de Zwijger
Beschrijving: Het eerstvolgende Emerce Event is het eFashion Event waar de Fashion retailer de tips en trucs van succesvolle online marketing kunnen opsteken. Onder andere strategieeen, E-commerce, en verkoopbeleid van bedrijven als Marlies Dekkers zullen in het programma aan bod komen. Events Coming up: Mobile, Travel, B2B online, Home&Deco, eHealth, ePerformance, Engage en eFinancials

Link: http://www.emerce.nl/events

*BELANGRIJK: De prijzen kunnen fluctueren voor abonnementshouders & groepskortingen.

Zoals gezegd zijn er natuurlijk legio search- en/of mar-com-events. Waar ga jij heen? Waar M.O.E.T.E.N. marketeers wat jou betreft aanwezig zijn, en waarom? Laat het gerust weten in de comments.