Sex Wax Google’s Camera’s

StreetView Sex WaxNaar aanleiding van een blogpost op Johnon.com, had ik met mijn collega Simme Volkers een discussie over Google’s StreetView. De mening van John Andrews over Google’s Streetview is dat de technische nerds van Google in al hun enthousiasme voor de zoveelste keer volledig voorbij gaan aan de privacy van de consument. Zelfs tachtig procent van de consumenten geeft momenteel aan de dienst niet waardevol te vinden. Ondertussen breidt Google de dienst uit naar meerdere steden.

Over Sex Wax
In de anekdote van John Andrews vertelt hij over surfers die hun ‘secret surf spots’ beschermen door de lenzen van camera’s van nieuwsgierige journalisten van surfmagazines te besmeuren met Sex Wax (of gewoonweg ‘Surf Wax’). Die Wax zou niet misstaan op de lenzen op de camera’s in Google’s rondrazende StreetView busjes.

Over Google StreetView
StreetView is een onderdeel van Google Maps waarbij je virtueel door straten kunt navigeren door te klikken op 3D foto’s. Daarbij kan het zomaar gebeuren dat je al neuspeuterend, intiem bezig zijnd of wildplassend wordt gefotografeerd. De dienst is momenteel beschikbaar in San Diego, Los Angeles, Houston, Orlando en San Francisco, maar zal t.z.t. ook wel deze kant opkomen.

Zitten we hier op te wachten, of wordt het tijd voor Sex Wax?