Home » Traffic Builders nieuws » Shared IP adressen leiden tot problemen bij Google

Shared IP adressen leiden tot problemen bij Google

Een opvallend en interessant bericht over problemen bij Google met shared IP adressen: Google lijkt websites die op hetzelfde IP adres te bereiken zijn bij het cachen met elkar te verwarren. Het gevolg: website A staat in de zoekresultaten vermeld met de title en omschrijving van website B, en vice versa.

Een zoekopdracht naar IBMG.net in Google geeft een resultaat terug waarvan de cached pagina (de door Google opgeslagen versie van de webpagina) een totaal andere website teruggeeft. Wanneer we vervolgens een zoekopdracht uitvoeren voor de verkeerd gecachede  webpagina, hogamania.com, zien we exact hetzelfde probleem, maar dan met een andere website. Alle websites delen het IP adres 69.36.163.99.

Google zoekresultaat IBMG.net

Mocht het probleem een structurele bug zijn in Google´s caching proces betekent dit dat vele websites foutief vermeld staan in ´s werelds meest populaire zoekmachine.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail