Wolter Tjeenk Willink 09 mei 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Een opvallend en interessant bericht over problemen bij Google met shared IP adressen: Google lijkt websites die op hetzelfde IP adres te bereiken zijn bij het cachen met elkar te verwarren. Het gevolg: website A staat in de zoekresultaten vermeld met de title en omschrijving van website B, en vice versa.

Een zoekopdracht naar IBMG.net in Google geeft een resultaat terug waarvan de cached pagina (de door Google opgeslagen versie van de webpagina) een totaal andere website teruggeeft. Wanneer we vervolgens een zoekopdracht uitvoeren voor de verkeerd gecachede  webpagina, hogamania.com, zien we exact hetzelfde probleem, maar dan met een andere website. Alle websites delen het IP adres 69.36.163.99.

Google zoekresultaat IBMG.net

Mocht het probleem een structurele bug zijn in Google´s caching proces betekent dit dat vele websites foutief vermeld staan in ´s werelds meest populaire zoekmachine.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Shared IP adressen leiden tot problemen bij Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/