Site targeting van Google verbeterd

Sinds kort is het mogelijk om door middel van site targeting meer controle uit te oefenen op het plaatsen van banners in het Google netwerk. Zo is het binnen site targeting nu mogelijk geworden om te kiezen op welke websites banners worden vertoond. Bij AdSense is dit nog altijd niet mogelijk. Zo wordt site targeting extra interssant en aantrekkelijk voor de adverteerders.

Tot nu toe was er alleen data beschikbaar die vergelijkbaar was de met search data, het aantal vertoningen, kliks, CTR, CPC en CPM. Google gaf geen informatie over het bereik en de frequentie. Google stond geen third party meetsystemen toe om deze informatie wel te verkrijgen.

Berekening
Met de update is het nu wel mogelijk om rapporten uit te draaien met informatie over bereik en frequentie. Google gaat echter niet alles doormeten, maar berekent op basis van een steekproef het gemiddelde aantal impressies die men te zien krijgt. Dit wordt vervolgens toegepast op alle vertoningen over een bepaalde periode om een inschatting te krijgen van het bereik.
Het is op dit moment alleen mogelijk om dergelijke data te verkrijgen naar een periode van circa 6 maanden.