Site targeting van Google verbeterd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Sinds kort is het mogelijk om door middel van site targeting meer controle uit te oefenen op het plaatsen van banners in het Google netwerk. Zo is het binnen site targeting nu mogelijk geworden om te kiezen op welke websites banners worden vertoond. Bij AdSense is dit nog altijd niet mogelijk. Zo wordt site targeting extra interssant en aantrekkelijk voor de adverteerders.

Tot nu toe was er alleen data beschikbaar die vergelijkbaar was de met search data, het aantal vertoningen, kliks, CTR, CPC en CPM. Google gaf geen informatie over het bereik en de frequentie. Google stond geen third party meetsystemen toe om deze informatie wel te verkrijgen.

Berekening
Met de update is het nu wel mogelijk om rapporten uit te draaien met informatie over bereik en frequentie. Google gaat echter niet alles doormeten, maar berekent op basis van een steekproef het gemiddelde aantal impressies die men te zien krijgt. Dit wordt vervolgens toegepast op alle vertoningen over een bepaalde periode om een inschatting te krijgen van het bereik.
Het is op dit moment alleen mogelijk om dergelijke data te verkrijgen naar een periode van circa 6 maanden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.