Wolter Tjeenk Willink 12 april 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Sinds kort is het mogelijk om door middel van site targeting meer controle uit te oefenen op het plaatsen van banners in het Google netwerk. Zo is het binnen site targeting nu mogelijk geworden om te kiezen op welke websites banners worden vertoond. Bij AdSense is dit nog altijd niet mogelijk. Zo wordt site targeting extra interssant en aantrekkelijk voor de adverteerders.

Tot nu toe was er alleen data beschikbaar die vergelijkbaar was de met search data, het aantal vertoningen, kliks, CTR, CPC en CPM. Google gaf geen informatie over het bereik en de frequentie. Google stond geen third party meetsystemen toe om deze informatie wel te verkrijgen.

Berekening
Met de update is het nu wel mogelijk om rapporten uit te draaien met informatie over bereik en frequentie. Google gaat echter niet alles doormeten, maar berekent op basis van een steekproef het gemiddelde aantal impressies die men te zien krijgt. Dit wordt vervolgens toegepast op alle vertoningen over een bepaalde periode om een inschatting te krijgen van het bereik.
Het is op dit moment alleen mogelijk om dergelijke data te verkrijgen naar een periode van circa 6 maanden.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Site targeting van Google verbeterd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/