Marek 02 maart 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Opmerkelijk nieuws uit de hoek van zoekmachine-optimalisatie. In Frankrijk is een plaatsje dat van naam wil veranderen om beter te scoren in de zoekmachines. Omdat de naam van het plaatsje (Eu) als zoekterm naast Europese Unie ook nog eens een vervoeging van het werkwoord ‘hebben’ in de zoekresultaten oplevert, komt dit plaatsje namelijk slecht naar voren in de rankings van de zoekmachines.


Zoekmachine-optimalisatie is volgens de burgemeester geen optie. De enige mogelijkheid die dan overblijft, is het veranderen van de plaatsnaam. De burgemeester wil daarom een referendum houden onder de plaatselijke bevolking. Alle 8000 inwoners mogen meestemmen over de nieuwe naam. Suggesties voor de nieuwe naam zijn onder andere Ville d’Eu, Eu-le-Château en Eu-en-Normandie. Met een nieuwe naam zouden de rankings in de zoekmachines beter moeten worden, wat leidt tot meer (online) bezoekers.

Waarom zoekmachine-optimalisatie als optie van tafel is geveegd, is onduidelijk. Het lijkt een goedkopere optie dan het in gang zetten van de bureaucratische molen. Daarnaast is het de vraag hoeveel mensen er in de zoekmachines op zoek zijn naar het plaatsje.

Het blijft frappant om te zien dat internet zoveel invloed kan hebben op het ‘gewone’ leven. Zelfs plaatsnamen worden blijkbaar veranderd om rankings in de zoekmachines te verbeteren.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Slechte rankings in zoekmachines? Verander je plaatsnaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/