Sociaal netwerk Hyves blijft gestaag groeien

Sociale netwerken blijven stijgen in populariteit. Ook Hyves pikt een graantje mee. Het sociale netwerk heeft in een jaar tijd het aantal pageviews zien verdrievoudigen. Door deze populariteit worden ook voor marketing deze sociale netwerken steeds interessanter.

Binnen de social media is Hyves overigens niet de populairste. Facebook krijgt bijvoorbeeld in tien dagen tijd evenveel nieuwe leden als Hyves er in totaal heeft. Ook stijgt het aantal leden van Hyves niet zo extreem meer als het eerst deed. Toch ziet het grootste sociale netwerk van Nederlandse bodem nog steeds het aantal pageviews flink stijgen. De stijging is zelfs voldoende om met Google te strijden om de meeste pageviews. Dat betekent dat per gebruiker het aantal pageviews op het sociale netwerk stijgt.

 

Wat betekent de populariteit van sociale netwerken voor marketing?
Sociale netwerken worden tegenwoordig voor allerlei communicatiedoelen gebruikt. Zo worden social media aangewend om (blije) vrienden te maken, maar gebruiken ook advocaten sociale netwerken om te dagvaarden. Wat echter vooral interessant is, is de toenemende intensiteit van gebruik per gebruiker van een sociaal netwerk. Het toenemende aantal pageviews per bezoeker van het sociale netwerk is een bewijs dat bezoekers meer aandacht besteden aan social media. Adverteren op sociale netwerken kan daardoor een goede optie zijn. Blijf echter wel bewust van de aard van sociale netwerken.

Sociale netwerken bieden, zoals al eerder te lezen was op TBlog in het artikel Zoekmachinemarketing en de kredietcrisis, de mogelijkheid voor lange contactmomenten. Echter, bezoekers van sociale netwerken hebben over het algemeen niet een directe koopintentie. Toch kan, mits de insteek goed is, lucratieve mond-tot-mondreclame worden bereikt via sociale netwerken. Vooral voor branding en naamsbekendheid liggen er dus veel mogelijkheden binnen de social media.