Social advertising (adverteren op social media) populair

Social advertising is in de VS terrein aan het winnen. Nederland loopt met adverteren op social media wat dat betreft duidelijk achter. Terwijl grote bedrijven in ons land social media als Hyves en Twitter links laten liggen, willen Amerikaanse marketeers in 2009 ruim 50 procent meer geld uitgeven aan social advertising.

Deze conclusie over social advertising trok Forrester in een recent uitgevoerd onderzoek. Voor het onderzoek werden 145 online-marketingspecialisten van bedrijven met minimaal 250 personen in dienst gevraagd hoe ze hun budget gingen verdelen. Door de afnemende investering in onder andere tv en print wordt er meer geld vrijgemaakt voor online advertising, zoals social media.

Adverteren op social media is kosteneffectief. Voor minder dan 100.000 dollar kom je op social media sites al een heel eind. Vandaar dat de belangrijkste online mogelijkheden worden gezocht in bloggen, user generated content, mobile marketing en, als belangrijkste stijger, het eerdergenoemde social advertising.